Aquest diumenge, associacions de veïns i comerços del barri Plus Ultra han organitzat la seva festa més típica: la Trepitjada del raïm al carrer. En la seva edició número 34, els veïns de la Marina de Port han gaudit de sardanes, concerts, dinars populars i passejos de cavalls i gegants. Una festa en què el principal acte ha estat la Trepitjada del raïm, en què els més menuts han pogut gaudir elaborant most i els més grans, tastant-lo.

Un homenatge als orígens del barri

Les associacions i entitats destinen cada any molts esforços per organitzar aquesta festa, que contribueix a enfortir el teixit veïnal del barri. En aquest sentit, Abdó Florencio, president de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerços de la Marina de Port, assegura que “és una festa dels veïns i per als veïns“, en què el raïm té un gran protagonisme tenint en compte que “abans, tot el barri eren camps de vinya”. D’altra banda, el president de l’Associació de Veïns Plus Ultra, Miguel Jiménez, considera que aquesta festivitat ret homenatge “a totes aquelles persones que s’han dedicat a la verema i que ja no hi són”.

Les activitats van començar el vespre de divendres, dia 13, amb un sopar popular i una discomòbil i tanquen a les 22 h del diumenge 15 amb el correfoc dels Diables del Port. Una fórmula que es repeteix any rere any amb èxit.