Tens controlats quins són els millors xiringuitos de Barcelona? Estàs buscant un lloc per menjar a la Barceloneta? Sarsueles, arrossos, peix fresc i… com no… la bomba de la Barceloneta. Podreu tastar aquests i altres plats mariners típics en alguns dels restaurants vora mar de la ciutat.

T’oferim una llista amb els restaurants més suculents del barri de la Barceloneta.

Restaurants amb menjar típic de la Barceloneta

La Cova Fumada

(carrer del Baluard, 56)

A la Barceloneta també hi han nascut alguns plats 100 % barcelonins, com ara la bomba de la Barceloneta, que la Maria Pla, àvia dels propietaris actuals, va crear als anys 40 a La Cova Fumada i que després l’ha copiat tothom, tot i que els nets en guarden la recepta familiar com si fos el secret de la Coca-cola!

€€

La Deliciosa

(Platja de Sant Miquel. Passeig Marítim, s/n)

Tot i la mala fama gastronòmica de molts dels xiringuitos de platja, la veritat és que n’hi ha que han superat aquesta fase amb enginy. Un d’aquests podria ser La Deliciosa, a la platja de Sant Miquel. Una platja que, justament, abans es deia La Deliciosa! És un xiringuito amb totes les de la llei, decorat amb un estil vintage que ens recorda els nostres estius de petits. I la cuina que hi fa el xef Jordi Samper també ens ho recorda, perquè és purament mediterrània: des de peix fregit a hamburgueses de qualitat. Ah!, i també hi fan còctels interessants.

Resultat d'imatges de la deliciosa

Can Ramonet

(carrer de la Maquinista, 17)

La taverna de Can Ramonet, que hi ha al costat del mercat i que des de fa 60 anys és un restaurant, és la més antiga de Barcelona. Es va fundar el 1753 com a celler de venda de vins i després va passar a ser una taverna de pescadors. Ramon Ballarín va fundar la taverna com la coneixem avui en dia, un lloc familiar i que s’ha anat adaptant als gustos del consumidor sense oblidar la seva essència.

€€€

Xiringuito Escribà

(avinguda del Litoral, 62)

L’Escribà és un dels xiringuitos amb més pedigrí dels que es van obrir després dels Jocs Olímpics. La seva especialitat són els arrossos, especialment els secs, en tenen de moltíssimes varietats. A banda que són boníssims, es poden demanar de manera individual!

 

Platja Ca la Nuri

(passeig Marítim de la Barceloneta, 55)

A Platja Ca la Nuri també fan uns arrossos que Deu-n’hi-do, però us recomanem de debò que demaneu els plats que cuinen amb peix i marisc arribat de la llotja. Els poden canviar cada dia, però són uns mestres en la cuina tradicional marinera. I estan tan ben situats que recomanem que, fins i tot, hi aneu un dia de tempesta. Haureu de menjar des de dins, és clar, però des d’aquells finestrals veureu tot un espectacle.

 

La Barraca

(passeig Marítim de la Barceloneta, 1)

Si algú no és tan nostàlgic i busca una proposta més “trendy”, pot anar just al principi del passeig Marítim, en aquella zona que sembla que siguis a Malibú. El pis de dalt de La Barraca és segurament l’arrosseria amb les millors vistes al mar des de Barcelona, però a la planta baixa hi trobareu la proposta més “cool”, que ja sabeu què vol dir: cuina de carrer asiàtica, plats vegans, productes eco… i altre cop, supercòctels!

€€€€

Can Solé

(carrer de Sant Carles, 4)

Un altre plat tradicional és la sarsuela, aquella cassola de peix que els liceistes de principis del segle XX baixaven a menjar per sopar a Can Solé després de la funció. I si es posaven esplèndids i demanaven que entre els peixos els afegissin llagosta, el plat canviava de nom i passava dir-se òpera! El restaurant encara és conegut per la qualitat del marisc i l’arròs.

 

La Barra de Carles Abellán

(Hotel W. Planta E. Plaça de la Rosa dels Vents, 1)

Tenim un restaurant amb estrella Michelin a la Barceloneta, La Barra de Carles Abellán, que el mes passat es va traslladar del passeig de Joan de Borbó, a la plaça dels Vents. Més concretament al capdamunt de l’Hotel W, establiment que tothom coneix com a Hotel Vela per desesperació del seu Departament de Màrqueting. El concepte gastronòmic de la nova barra és el mateixa que la primera, igual que l’estètica i l’equip, però han guanyat en metres, per tant en capacitat de cuina i de comensals.