La cuinera Ada Parellada torna a denunciar el malbaratament alimentari cuinant un menú per a 100 comensals amb aliments que ha salvat d’acabar al contenidor. És la sisena edició del Gastrorecup i la cita ha estat aquest dimarts al vespre al restaurant Semproniana. El menú consta d’un primer plat, un segon plat i unes postres, però els comensals no els poden triar, sinó que s’han d’adaptar als aliments que Ada Parellada ha pogut rescatar del “corredor de la mort”, com ella l’ha definit. Són productes que la cuinera demana als seus proveïdors habituals i a comerços propers que no es posaran a la venda o bé pe l’aspecte o perquè són massa madurs. Com en edicions anteriors, les 100 places per sopar s’han exhaurit.

El Gastrorecup vol demostrar que “un cop al plat”, assegura l’Ada, “no es pot diferenciar entre un producte destinat a l’abocador, d’un altre que trobaríem al mercat”. Amb aquesta iniciativa la restauradora vol posar el seu “gra de sorra” contra el malbaratament alimentari. “Llencem una tercera part del que produïm”, denuncia.

La croada d’Ada Parellada contra el malbaratament alimentari

La cuinera Ada Parella fa anys que s’esforça a demostrar les qualitats de molts dels aliments que acaben a l’abocador. A banda del Gastrorecup, ha dut a terme nombroses iniciatives en aquest sentit. Un exemple n’és el menú del FADfest per a 900 persones, que va dirigir juntament amb el xef Sergi de Meià, fet amb una tona de vegetals, fruita i pa que s’havien de llençar.

Parellada també participa en el nou programa de betevé, ‘Qué faig avui per sopar?’, que s’emetrà properament, en què donarà consells a cinc llars per planificar i organitzar els àpats. La restauradora els ajudarà, precisament, a evitar el malbaratament alimentari, estalviar i potenciar el consum de productes de proximitat.