Imagineu la població total de Barcelona (1.620.343 habitants segons l’Idescat) i multipliqueu-la per cinc. És el nombre de turistes que fan nit a la ciutat al llarg de l’any. Més de 8 milions de persones ens visiten i s’hi queden a dormir, com a mínim, una nit. Una xifra que ha crescut en 2,5 milions de visitants en l’última dècada.

Però d’aquests, no tots dormen a l’Eixample i a Ciutat Vella. El centre de la ciutat marca la tendència dels preus i la resta de barris van a rebuf, oferint, generalment, habitacions una mica més assequibles. És per això que molts visitants deixen el bullici del cor de Barcelona per passar les nits en punts de la perifèria, com al Front Marítim del Poblenou o la Sagrera. Zones de menys interès turístic, però també més tranquil·les i amb menys moviment de nit.

Bona connexió fins al centre i estades més llargues

La mida reduïda de la ciutat –en comparació amb grans capitals europees– i la bona connexió amb metro fan que aquestes opcions siguin també cada cop més atractives per als visitants. La directora de l’Hotel Vincci Marítimo, Mireia Sust, explica que des del 2009 hi ha un “boom” a la perifèria. L’hotel, situat a tocar del Fòrum, es va inaugurar amb la mirada posada en els congressos, però quasi dues dècades després s’han convertit en destinacions de vacances: “A poc a poc els turistes han anat venint i fins i tot hem tingut estades de 7 i 8 dies”, afegeix. Aquesta xifra contrasta amb la durada mitjana de les estades a Barcelona, que en el global de la ciutat és d’entre 2 i 3 nits.

En aquest sentit, també explica el creixement dels hotels perifèrics la directora de l’Hotel Laumon, Marta Gregori. Assegura que el creixement ha estat “espectacular” en els darrers anys i ho atribueix a la “tranquil·litat, la seguretat i els preus més econòmics”, però també a la connexió senzilla amb transport públic fins als punts més turístics. Per això en aquest hotel, situat a la Sagrera, l’ocupació està gairebé sempre al màxim durant tot l’any.

Comparteix a: