Una cinquantena de treballadores del departament de neteja de pisos del sector hoteler s’han concentrat aquest diumenge a la tarda, a la plaça Sant Jaume, en una convocatòria que s’ha estès a 14 ciutats de l’estat. Exigeixen una millora de les condicions de treball i un canvi legislatiu del sector per evitar l’externalització del servei. De moment no es plantegen una vaga, prefereixen dialogar i arribar a una mediació. Ara bé si no les escolten, serà el moment de fer un pas més.

Manifestació Kellys

Entre les seves peticions, demanen aconseguir la jubilació anticipada, perquè “fem un treball físic intens” i diuen que es veuen obligades a deixar la feina abans. També que es realitzin estudis ergonòmics per calcular i limitar les càrregues de treball segons les característiques de cada hotel. I per evitar els abusos laborals per part dels empresaris del sector, exigeixen un increment del nombre d’inspectors laborals.

No és la primera vegada que les “kellys” denuncien que treballen amb unes condicions precàries i amb una desproporcionada càrrega de feina. Asseguren que estan arribant a “fer 30 habitacions al dia” i que per això hi ha moltes baixes laborals.

La seva voluntat és aconseguir posar fi a les externalitzacions dels serveis de neteja de pisos i també que s’incrementin les inspeccions laborals als seus centres de treball.