Les farmacioles de viatge no només poden tenir medicines convencionals sinó també remeis naturals. En el taller de naturopatia que s’ha impartit aquest dimecres al Centre Cívic Vil·la Florida dins de les Jornades de Salut i Gastronomia, els assistents han creat un ungüent per a picades de mosquits, cremades solars i irritacions de la pell a base d’elements naturals. Però també n’hi ha d’altres per fer front als diversos problemes de salut que poden sorgir quan estem de viatge.

Remeis per a la salut sense químics

Uns dels remeis naturals més essencials, segons la cooperativa COS, de medicina integrativa, que ha impartit el taller, són les plantes remeieres infusionades, com la farigola per desinfectar; l’argila verda, que té propietats antiinflamatòries, o els preparats amb pròpolis per a la gola. Els olis essencials poden servir d’analgèsic per a les picades d’insectes o les cremades, així com també per repel·lir els mosquits o per elaborar protectors solars casolans.

En cas de no tenir a l’abast cap d’aquests elements, també es poden usar aliments amb propietats naturals com l’all o la polpa de meló per a les picades de mosquit o la ceba per als dolors d’oïda. La cooperativa COS creu que és millor usar els elements o preparats que siguin més respectuosos per al cos i per a l’entorn, intentant que siguin naturals i sense químics.

Recuperar la saviesa popular

Segons el naturista José Herrero, crear nosaltres mateixos els nostres remeis naturals ens dona autonomia i la confiança de saber quin tipus de preparat estem introduint-nos al cos. A més, fa èmfasi en la recuperació de la saviesa popular dels remeis naturals.