Una comissió de seguiment formada pel Districte Municipal de l’Eixample, l’empresa Bonpreu, veïns i el tècnic expert en amiant Lluís Mallart vetllaran perquè la retirada de la coberta de l’antic cinema Urgell, que conté amiant, no sigui nociva per als veïns.

La setmana passada van començar les obres per substituir l’antic cinema per un supermercat Bonpreu. El projecte inclou la retirada de la gran coberta de fibrociment per fer-hi un aparcament i un espai enjardinat pels clients de la botiga.

Projecte Bonpreu per l'antic Cinema Urgell
Projecte Bonpreu per l’antic Cinema Urgell

Davant l’inici de les obres, els veïns van preocupar-se per la seguretat amb què es retiraria la coberta que conté amiant i que no està en gaire bon estat. Amb l’ajuda de l’entitat Fem Sant Antoni es va muntar una reunió entre totes les parts implicades d’on va sortir el compromís de fer una comissió de seguiment.

Lena Martí, portaveu dels veïns de l’interior d’illa, explica que s’ha aconseguit que es faci un seguiment per sobre de la normativa legal de retirada de l’amiant. Actualment el Departament de Treball de la Generalitat, que és qui controla els protocols de retirada d’amiant, es detalla molt la manera de protegir els treballadors de possibles afectacions, però no queda clar el protocol per protegir l’entorn, en aquest cas els veïns.

En el cas del les obres de renovació del mercat de l’Abaceria, l’Ajuntament, l’Institut de Mercats i la plataforma d’Afectats Abaceria, van acordar endarrerir les obres per garantir la seguretat de la retirada de la coberta. En aquest cas es recobrirà el mercat amb una bombolla com van demanar els veïns.