El barri del Congrés i els Indians presenta ‘El musical del barri’, un espectacle que combina música i teatre i que està inspirat en l’espectacle ‘Mamma mia!’ El Centre Cívic Can Clariana Cultural, que es va obrir el juliol del 2017, va engegar aquesta iniciativa l’octubre del 2018 per tal que les arts escèniques fossin una eina de desenvolupament comunitari i de participació ciutadana.

Un projecte comunitari d’èxit

‘El Musical del Barri’ es va crear com una oportunitat perquè veïns i veïnes del barri d’edats diferents i amb formacions i motivacions diverses poguessin viure una experiència col·lectiva. Per això, els 25 veïns que hi participen com a actors i actrius tenen entre 18 i 60 anys i són aficionats al teatre.

Segons Mar Esteban, directora del musical, “s’ha fet tot un procés de coneixença entre ells, de cooperació i de feina conjunta molt positiu i s’ha complert un dels objectius principals”. De fet, Emi Madrid, actriu del musical, ho corrobora: “Assajàvem un cop a la setmana a Can Clariana, però a mesura que s’ha anat complicant hem fet grups i hem anat quedant els cap de setmana a les nostres cases per assajar”. Igualment Oriol Ruiz assegura que han generat “un vincle intens i molta confiança”.

La col·laboració d’entitats ha estat clau

També hi participen entitats del barri i de fora. Del barri, una dotzena de cantants de la coral inclusiva de l’AREP (Associació per a la Rehabilitació de Persones amb Malaltia Mental) i el Cor Coral·lí, format per joves, interpretaran diverses cançons en l’espectacle.

Per la seva banda, joves en pràctiques de Cazcarra Image School maquillaran els artistes els tres dies en què es representarà l’espectacle i joves en pràctiques d’arts aplicades al mur han participat en l’elaboració de l’escenografia del musical.

Totes les entrades estan exhaurides

L’estrena d”El musical del barri’ serà divendres, 31 de maig, a les vuit de la tarda i se’n faran dues sessions més: dissabte i diumenge a la tarda. Segons el Centre Cívic Can Clariana Cultural, hi ha veïns que no podran veure’l perquè les entrades ja estan exhaurides. Per això, l’equipament no descarta fer alguna actuació més a partir del setembre.