La Trinitat Vella suma un nou espai esportiu, la cal·listènia de la Trini. El projecte s’emmarca en el Pla de barris de la Trinitat Vella i és el resultat del procés participatiu del veïnat. L’equipament esportiu, batejat com a Tat Vell pels joves del barri, es troba a l’aire lliure, al tram central del camí de Ronda de la Trinitat Vella.

La cal·listènia (que són tots aquells aparells amb els que es fa exercici físic utilitzant el propi pes sense la necessitat de càrregues o resistències addicionals) està instal·lada sobre un terra de cautxú de forma ovalada de més de 250 m². Les peces que la conformen són un total de set elements, dos dels quals estan entrellaçats entre si. Tres peces funcionen de manera independent i les dues restants conformen una piràmide escalable i un joc de cordes per realitzar exercicis de cames.

El nou espai esportiu permet iniciar-se en la cal·listènia, un sistema d’entrenament que treballa sobretot grups musculars. Després de la demanda del jovent del barri, es va decidir prioritzar el condicionament del camí com a espai verd, d’esbarjo i esports.

Noi fent flexions cal·listènia

El projecte es va desenvolupar fent una trobada prèvia de presentació amb el veïnat del barri i una sèrie de sessions de disseny de la cal·listènia amb un grup de quinze joves. Un cop validat tècnicament el projecte, es van dur a terme les obres de l’espai esportiu. Veïnes, veïns i representants d’entitats de la Trinitat Vella, com Tadeo Soporte Social o l’Associació de Veïns de la Trinitat Vella han participat en les diferents fases de disseny i construcció de la cal·listènia.