De la mateixa manera que es parla de la gran Barcelona quan es busquen solucions a la mobilitat i l’habitatge, cada vegada hi ha més restaurants de les poblacions veïnes que reivindiquen als barcelonins que s’obrin de mires i vagin a descobrir la cuina que fan. “A la gent de Barcelona li costa sortir. I quan ho fa marxa a la Cerdanya, però pels voltants no es queden”, ironitza el xef Jo Baixas, del restaurant Follia de Sant Joan Despí. És un dels participants a Tast a la Rambla, el festival gastronòmic que fins al 10 de juny s’instal·la a la rambla de Santa Mònica.

La presència de restaurants de l’àrea metropolitana és una de les novetats de la sisena edició de Tast a la Rambla. “Barcelona no s’acaba ni a Collblanc ni al Besòs. Si la Rambla és de tots, més enllà de Barcelona, amb el menjar hem de fer igual. A la Rambla hi hem de cabre tots”. Ho diu Fermín Villar, president de l’associació Amics de la Rambla. Un altre dels restaurants que s’estrena és La Bonaigua de Sant Just Desvern. El xef Víctor Pardo, que presenta una tapa de patates braves amb allioli suau, tomàquet casolà i romaní cremat amb sal volcànica, creu que la presència al Tast a la Rambla serà “el millor aparador per donar-nos a conèixer”.

Tast a la Rambla

Salat, dolç i propostes veganes

Al costat d’aquests restaurants, firmes habituals com Carles Abellán, xef de La Barra, i recentment reconegut amb una estrella Michelin, reconeix que el certamen ajuda a “fer de la cuina una cosa més popular, accessible i portar-la al carrer”. Nandu Jubany també repeteix amb el restaurant Pur i un platet amb rosbif de vaca amb pa cruixent i envinagrats. Un any més hi ha un apartat dedicat a la pastisseria on trobem Oriol Balaguer, la pastisseria Escribà, la Hofmann, la pastisseria Canal i l’Espai Sucre que presenta un pastís de formatge amb gelat de gerd i canyella. Propostes 100 % veganes com l’hamburguesa d’heura que presenta Foods for Tomorrow, vins i cafès completen l’oferta d’una edició que vol superar els 630.000 visitants de l’any passat. La festa enguany s’allargarà fins dilluns 10 de juny, jornada festiva a Barcelona.

Tast a la Rambla

Els barcelonins hi tornen

L’èxit del tast aquest diumenge ha obligat a tancar sis hores abans algun restaurant perquè han acabat el menjar i els ha estat impossible servir més tapes. Una mostra que el dia de més que enguany ha sumat el festival gastronòmic ha tingut un bon resultat, tot i que temien que els anés en contra. Des de l’organització afirmen que tenen una bona sensació i confien que enguany els assistents creixeran respecte a l’edició anterior. A més, es mostren molt satisfets perquè hi han anat molts barcelonins.

Fermín Villar, president dels Amics de la Rambla, ha explicat a betevé que aquest diumenge al matí s’han format cues davant d’alguns restaurants i a les taquilles per adquirir fitxes per comprar les tapes als diferents punts del passeig. Villar afirma que mantenen la línia gastronòmica amb què van començar i ha confessat: “Estem patint d’èxit”.