Els comensals que aquest dijous han dinat al restaurant Silvestre de Sant Gervasi – Galvany han col·laborat amb una iniciativa solidària. L’establiment col·labora amb la Fundació CODESPA, que es dedica a la cooperació amb països en desenvolupament. Fins a finals de juliol, el restaurant dona un euro de cada menú de migdia dels dijous en un projecte que treballa per donar suport a nenes i dones víctimes de violència sexual al Congo.

Dones víctimes de violacions al Congo

Els diners recaptats es destinaran a la Maison Marguerite, on conviuen 200 joves i dones víctimes de violència sexual a la ciutat de Goma, a la República Democràtica del Congo, considerada la ciutat més perillosa d’Àfrica. Es vol que aquestes dones millorin la seva autoestima i tinguin una reinserció social, ja que moltes vegades han estat excloses. Per això, els ofereixen ajuda psicològica, alfabetització i formació professional.

Es busquen restaurants solidaris

La Fundació CODESPA, que ja ha organitzat diverses iniciatives solidàries relacionades amb la gastronomia, vol continuar la campanya “Restaurants solidaris” durant tot l’any a restaurants del districte de Sarrià – Sant Gervasi i busca col·laboradors disposats a aportar-hi el seu gra de sorra.