Aquest dimarts, parlem del trencament de Ciutadans amb Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona, només tres dies després que els vots de l’exprimer ministre francès i dos regidors més servissin per fer alcaldessa de nou a Ada Colau i el mateix dia en què aquesta anunciava que tornarà a penjar al balcó de l’Ajuntament la pancarta amb el llaç groc. Però també parlem amb Pol Beckmann, guanyador del Premi Llibreter 2019, i ens interessem per l’allau de robatoris a comerços de Sant Antoni.


Preocupació pels robatoris a comerços de Sant Antoni

Una vintena de robatoris en els últims dos mesos han generat alarma entre els comerciants de Sant Antoni. Ja hi ha una vuitantena d’afectats que s’han organitzat a través de WhatsApp i de les xarxes socials. Les zones més afectades són les compreses entre la Gran Via i Tamarit i entre Villarroel i Viladomat. En parlem amb:

  • Vicenç Gasca, president de l’Associació de Comerciants de Sant Antoni
  • Rubén Padilla, propietari de la botiga Europa 3G
  • Isabel Blanco, propietària de la cafeteria Itacate
  • Evgeniya Petrova, propietària del restaurant Ekaterina
  • David García, lampista

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Ciutadans trenca amb Manuel Valls

La direcció de Ciutadans ha decidit trencar amb Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona, després que dissabte l’exprimer ministre francès i dos regidors més de la seva plataforma votessin a favor de la investidura d’Ada Colau. Això, malgrat que diumenge Carlos Carrizosa assegurava que mantindrien l’aliança, tal com va reafirmar també la regidora de Ciutadans, Mariluz Guilarte, amb qui en tornem a parlar aquest dimarts per saber què ha canviat:


Pol Beckmann, premi Llibreter 2019

‘Novel·la’, de Pol Beckmann, ha guanyat el Premi Llibreter 2019 en la categoria de literatura catalana. Els guardons, que atorga cada any el Gremi de Llibreters de Catalunya, es van lliurar ahir al vespre en una cerimònia al TNC. En parlem amb el guanyador del premi, Pol Beckmann:


L’actualitat a les xarxes

El trencament de Ciutadans amb Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona, just després que Ada Colau hagi decidit tornar a posar la pancarta amb el llaç groc al balcó de l’Ajuntament ha generat un bon grapat de comentaris, que ens resumeix l’Àlex Solà. La jugada de Gonzalo Boye, que es va presentar al Congrés dels Diputats amb un notari belga per intentar fer la promesa de l’acatament de la constitució en nom de Carles Puigdemont i de Toni Comín per poder prendre possessió com a eurodiputats ha estat una altra de les qüestions que han donat més joc a Twitter:


Gimcana cultural

La Bea Rodríguez ens proposa algunes de les activitats del Corpus, com ara l’Ou com Balla, però també el concert que l’Escolania de Montserrat farà a Barcelona amb motiu del 150è aniversari del Casino l’Aliança del Poblenou o les propostes del cicle Nits al Castell de Montjuïc:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: