L’accés de la Casa de la Lactància és un dels espais més destacats d’aquest edifici modernista del 1913. Inicialment, l’Ajuntament el va destinar a maternitat per intentar pal·liar l’elevada mortalitat infantil que hi havia a principis del segle XX. Però l’any 1985 va canviar d’ús i es va destinar a la gent gran. Ara és la residència Francesc Layret.

D’usuària a treballadora

La Carmen Fuster, que hi va donar a llum, ara hi treballa. Explica que va donar a llum la seva filla Mireia l’any 1980 i que al cap dels anys va entrar-hi a treballar quan ja acollia gent gran, ara fa 18 anys.

La Carmen forma part de l’equip de neteja del centre. Tot i que reconeix que la feina és dura, diu que l’edifici de l’entorn modernista, juntament amb les companyes, i l’afecte dels més de 60 usuaris no tenen preu.

Assegura que són com una gran família i que tots la coneixen. Per la Carmen és un privilegi treballar en un entorn com la Casa de la Lactància, un edifici que ha estat remodelat en diverses ocasions. L’última, el 2016, quan es va fer una intervenció integral amb l’objectiu de recuperar espais i fer l’edifici més funcional.