Després que reobrís al públic el passat novembre, la Casa Vicens ha volgut formar part de les festes de Gràcia. Les feines de restauració van durar tres anys i per retre un homenatge a les persones que ho han fet possible han reproduït amb paper una mà gegant dels restauradors, amb una rajola que està a punt de ser col·locada.

El jardí pren protagonisme per les festes de Gràcia

La mà ha estat elaborada amb més de 900 peces de paper col·locades sobre una estructura de fusta. Aquesta intervenció artística, feta per l’estudi de creació Del Mercader, s’ha pogut veure durant els dies de la festa al jardí de la primera casa gaudiniana, il·luminat de manera especial per a l’ocasió. A més, s’han ampliat els horaris de visita nocturns i s’han obert els jardins de manera gratuïta de 21 a 23 h.

Casa Vicenc

Les rajoles típiques de Casa Vicens són de flors clavellines

La Casa Vicens també ha participat en la Festa Major de Gràcia amb un taller per donar a conèixer el procés de fabricació de les rajoles icòniques de la casa gràcies a Manuel Duarte, mestre artesà del Taller Ceràmica Sot, encarregat de la restauració de les ceràmiques d’aquest edifici de Gaudí. Les més conegudes són les de flors clavellines, que cobreixen la façana. Segons Duarte, tot i que costa apreciar-ne les diferències, n’hi ha de dos tipus: les de l’època de Gaudí i les de Baptista. De les primeres, n’han hagut de fabricar 3.500, mentre que de l’etapa de Baptista n’han fet 2.500.

En la mateixa línia d’aquest taller, amb què la Casa Vicens ha sortit fora del seu espai, la idea és que l’any vinent la primera casa de Gaudí participi amb més activitats d’aquest tipus dins la programació dels carrers guarnits, per integrar-se encara més a la Festa Major de Gràcia. Ara, de moment, estan treballant en la programació especial amb motiu de la Festa Major de la Mercè.