La prestigiosa revista ‘Time’ ha reconegut la Casa Vicens com un dels millors llocs del món per visitar aquest 2018. El reconeixement arriba quan està a punt de complir-se el primer aniversari del projecte que ha permès restaurar l’edifici i transformar-lo de casa particular a museu. La geometria, el color i l’espai són les particularitats d’aquesta primera obra important de Gaudí.

L’equip de Casa Vicens assegura que estan molt satisfets amb aquesta menció, ja que les característiques que es valoren són importants pel projecte de la casa museu. En concret, es té en compte la innovació, la creativitat, la qualitat o el respecte a la comunitat, entre d’altres.

Casa Vicens i hostal Generator

A més de la Casa Vicens, a la llista de la revista ‘Time’ només hi destaca un altre espai de l’estat: l’hostal Generator de Madrid. Per tot això, la Mercedes Mora, responsable de relacions institucionals de Casa Vicens, creu que és una bona difusió fora de Barcelona, a més, “quan descriuen Casa Vicens ho fan com una aportació per obrir un patrimoni de la humanitat. Que una revista com el ‘Time’ valori això, vol dir que, evidentment, aquí ho sabem, però això és una difusió internacional”.

Un projecte obert al barri

Una de les apostes de Casa Vicens és la relació amb el barri i amb el veïnat. En gairebé un any de vida del projecte ja han participat en la celebració de la tradició de Santa Rita i en la Festa Major de Gràcia. Ara, ja es preparen per a les Festes de la Mercè, en què el museu ha organitzat activitats familiars. Com explica Mercedes Mora, “són tallers de paper en 3D perquè el paper està molt present a la Casa, amb el paper maixé, i és una manera de comprendre aquells elements que no estan a altres cases de Gaudí que els tenim aquí”.

L’equip de Casa Vicens explica que volen que sigui un lloc viu, per això, a finals de setembre també s’apunten a la Barcelona Gallery Weekend amb una instal·lació artística que es podrà veure a la primera planta i que serà un diàleg entre la tradició de Gaudí i la contemporaneïtat.