Sarrià-Sant Gervasi estrena el primer bloc de pisos públics per a gent gran del districte. Es tracta de 44 habitatges adequats per a persones de més de 65 anys que, fins ara, no tenien un pis en propietat o bé tenien problemes d’accessibilitat. Aquest divendres, l’Ajuntament ha lliurat les claus als inquilins, que ja poden començar a traslladar-s’hi i podran estar-s’hi tota la vida pagant un lloguer assequible, que s’estableix en funció dels ingressos de cada usuari.

El consistori assegura que projectes com aquest posen remei a algunes mancances de la ciutat: l’augment del preu del lloguer i la manca de places a les residències públiques. Segons Josep Maria Montaner, regidor d’Habitatge, la població de Barcelona cada cop està més envellida i, en alguns casos, tenen recursos molt limitats.

Com són els habitatges per a gent gran?

L’edifici s’ha construït al carrer de Vista Bella. Cada pis té una superfície de 40 m² i consta d’un dormitori, un menjador-sala d’estar i cuina, i un bany. Tot, adequat a les necessitats de la gent gran. Per exemple, els banys estan equipats amb una dutxa arran de paviment per facilitar-ne l’accés o la cuina funciona amb plaques elèctriques. D’altra banda, la finca té espais comunitaris, com ara sales polivalents. Entre la resta de pisos que ja hi ha repartits per la ciutat, s’acull a més de 1.000 persones d’edat avançada.