Catalunya, juntament amb Astúries, Galícia, La Rioja i el País Basc han estat les comunitats autònomes on ha arrencat la nova campanya de comercialització de viatges per la tercera edat, els coneguts com els viatges de l’Imserso. Durant tres dies, el 14, 15 i 17 de setembre, els interessats han pogut triat entre més de 300 hotels de tot Espanya. Les cues, com és habitual, s’han tornat a repetir a les agències de viatges i als punts de venda autoritzats. A l’agència de Viajes Halcón, de l’avinguda Meridiana, aquest dilluns la cua s’ha començat a formar a les 7 del matí. Molts han esperat torn més de quatre hores i, no tots han aconseguit el que volien. Les Canàries i les illes Balears són les destinacions més buscades i s’esgoten aviat, mentre que els viatges culturals tenen menys sortida.

Com aconseguir viatjar amb l’Imserso

El primer pas per optar al milió de places que hi ha disponibles a tot l’estat és inscriure’s prèviament al Programa de Turisme de l’Imserso. Un cop fet això, els inscrits reben una carta on se’ls especifica quin dia i a on poden anar a fer la inscripció. Ser el primer és important per poder viatjar a la destinació desitjada. La incertesa, però, es pot evitar si s’aconsegueix fer el tràmit a internet a través dels webs de Mundosenior i Mundiplan.

Hi ha diferents modalitats de viatge, a la costa peninsular, a les illes Balears o les Canàries i les estades de turisme interior, entre les que hi ha circuits culturals, turisme de natura i capitals de província. Els viatges van dels tres als 15 dies, depenent de la modalitat, i inclouen l’allotjament en règim de pensió completa, el transport d’anada i tornada, una assegurança col·lectiva, un servei mèdic i un programa d’animació sociocultural. Els preus varien molt segons la destinació i la durada del viatge, però poden oscil·lar entre els 93,93 € d’un viatge de tres dies a una capital de província, fins als 604,83 € d’un viatge combinat de 15 dies  a la costa o a les illes Canàries.