Situada a la carretera de Sarrià, a Vallvidrera, en un lloc privilegiat sobre la ciutat, la Vil·la Paula és un edifici noucentista obra de l’arquitecte Jeroni Granell i Manresa. Es va construir l’any 1912 i destaca per diversos elements modernistes, com el balcó de la façana principal i la terrassa. És un edifici de quatre plantes i una torre emblemàtica. La superfície total habitable és de 720 metres quadrats en una parcel·la de 41.000 metres quadrats.

En els més de 100 anys d’història la finca ha viscut episodis singulars. Durant el franquisme, per exemple, Lluís Companys s’hi va amagar un temps.

La propietat actual ha decidit posar la finca a la venda per un valor de 6,6 milions d’euros. Ho fa a través de la immobiliària de luxe Living. Tot i l’elevat preu de la finca, no està al capdamunt de les més cares de la ciutat. La mateixa immobiliària en té alguna per un valor de fins a 14 milions d’euros.

L’edifici està protegit ja que s’inclou dins el Catàleg de patrimoni arquitectònic, històric i artístic de Barcelona com a bé d’interès urbanístic. Això ha obligat a preservar paviments, vidrieres i els elements singulars interiors i de la façana.

Jeroni Granell va ser un dels arquitectes més destacats del modernisme barceloní. De fet, a la ciutat hi ha nombroses finques que tenen la seva signatura com, per exemple, el número 582 de la Gran Via de les Corts Catalanes o la Casa Jaume Forn, al carrer de Roger de Llúria. “El que el feia diferent dels altres arquitectes, era que era el promotor de les seves pròpies obres. Això vol dir que era ell qui comprava el solar i construïa l’edifici. I això feia que tingués una gran llibertat tan arquitectònica com en les arts decoratives”, explica Núria Gil, doctora en història de l’art.