El tècnic del Barça Xavi Hernández ho ha deixat ben clar en la roda de premsa prèvia al partit d’aquest dissabte contra el Celta a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. La seva renovació “està feta”. No ha deixat cap dubte. De fet, ha explicat que “s’anunciarà en breu”.

La renovació s’anunciarà en breu

Fa dies que s’informa que la renovació de Xavi pel Barça està feta i aquest divendres ha estat el mateix tècnic qui ho ha confirmat. A més de dir que “està feta”, ha dit que “està de 10”. No ho ha confirmat 100 %, però ha deixat entendre que la renovació serà fins al 2025, o sigui, per una temporada més del que té signat ara mateix. El tècnic ha explicat que, en breu, podria ser aquesta mateixa tarda de divendres, que s’anunciarà de manera oficial.

Xavi Hernández ha dit que està “molt content” per aquesta renovació i ha volgut fer un repàs des que va arribar al club el novembre del 2021. El tècnic ha dit que “vam arribar en un moment difícil, tant futbolísticament com econòmicament”. Des d’aleshores l’entrenador ha assegurat que “s’ha treballat molt bé des de la presidència i des del cos tècnic ens hem deixat la pell per capgirar la situació”. Xavi ha volgut deixar clar que “estem en procés de creixement”. El de Terrassa ha recordat que la temporada passada es van guanyar dos títol, Supercopa i Lliga, i que aquesta temporada, a més, d’intentar seguir guanyant títols, “ha de ser el de la confirmació del bon joc i de títols”. Ha assegurat que està “en un moment de confiança absoluta”.

La Supercopa, un punt d’inflexió

Quan s’anunciï oficialment la renovació, Xavi haurà estat dos anys al Barça i ha volgut destacar del temps que fa que hi és, que guanyar la Supercopa “va ser un punt d’inflexió”. Pel tècnic aconseguir aquell títol va ser quan van creure que podien competir i fer coses. Tant el cos tècnic com els jugadors “vam creure que era un moment clau, un moment per girar-ho tot”.

Xavi ha volgut deixar clar que no aprofitarà la seva renovació per enviar cap missatge a ningú, ni als qui l’han criticat. El tècnic ha dit que “respecte a tothom, fins i tot als qui m’han criticat”. Ha assegurat que “quan vam arribar teníem la confiança de capgirar la situació”. Ha explicat que “ha costat molt” i que ara s’ha de seguir “treballant amb tota la humilitat del món”.