L’entrenador assistent del Maccabi de Tel-Aviv, Josep Maria Berrocal, ha hagut de marxar refugiat a Xipre. L’esclat de la guerra entre Israel i Palestina ha afectat totes les activitats dels dos països i el bàsquet no és una excepció. Amb l’esclat del conflicte bèl·lic, tots els estrangers de l’equip, un total de set jugadors i Berrocal, s’han refugiat a Xipre.

Berrocal i set jugadors han marxat amb les famílies

Josep Maria Berrocal, entrenador assistent del Maccabi de Tel-Aviv, ha marxat després dels tres primers dies del conflicte entre Israel i Palestina refugiat a Xipre. El barceloní ha explicat com va ser la sortida de Tel-Aviv, i que els israelians de l’equip, que són majoria, ja que ell és l’únic membre del cos tècnic estranger, “preferien quedar-se, no volien sortir corrents del país, és normal, deixar les seves famílies i venir cap aquí“. En canvi, els que han anat a Xipre, que són set jugadors i ell, han marxat amb les seves famílies. Ara esperen que la resta de l’equip vagi fins a Xipre amb les famílies, on jugaran els partits de l’Eurolliga.

Moltes sensacions contradictòries

Berrocal ha explicat que tot és molt contradictori i molt difícil d’explicar: “Són moltes sensacions que et van venint“. Des de l’esclat del conflicte bèl·lic el dissabte ha tingut una espiral de canvis d’estats d’ànim i ha relatat un dels més recents que va ser el viatge fins a Xipre. “Quan has d’agafar l’avió i te’n vas a l’aeroport i han llançat míssils no gaire lluny, que per ells diuen que està lluny, però que per tu és a prop, i tens pors, i tens inseguretat d’agafar l’avió“, ha relatat l’assistent del Maccabi. També ha explicat les sensacions i sentiments que està vivint: “Quan vens aquí et sens segur i a la vegada al moment quan sents notícies d’allà et poses molt trist”.

Berrocal i la seva família han passat dos dies en un refugi

Josep Maria Berrocal ha explicat que és molt xocant com els israelians han normalitzat el conflicte. Ha donat detalls dels dies previs a la seva marxa cap a Xipre. Berrocal ha explicat que “quan arribes a casa teva, el pis que agafes, els nous pisos tenen el mamat, el mamat és una habitació refugi, és on hem passat aquestes dues nits anteriors abans de venir a Xipre“. Ha valorat el conflicte “evidentment per l’escalada com va tot ja esteu veient que no és com altres vegades, no sabem quant durarà”.