acte sinagoga

(ACN/Redacció) Unes 500 persones s’han congregat aquest dimarts al vespre a la gran sinagoga Maimònides, a Barcelona, per condemnar l’atac de Hamas a Israel.

En la cerimònia, convocada per la Comunitat Israelita de Barcelona, diverses entitats i representants polítics han volgut mostrar el suport al poble israelià, que ja ha comptabilitzat gairebé 1.000 morts des de l’inici de l’atac. “No és només una lluita de la comunitat jueva, és la lluita de la humanitat contra la deshumanització i de la mort contra la vida”, ha expressat el president de la Comunitat Israelita de Barcelona, Raymond Forado. En aquest sentit, la comunitat ha demanat a les autoritats espanyoles que siguin les primeres a “fer un pas endavant” i demanar l’alliberament dels ostatges.

Entre els assistents hi havia l’expresident de la Generalitat Artur Mas, la periodista Pilar Rahola, el publicista Lluís Bassat, el tinent d’alcaldia Albert Batlle, el president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, i la regidora de TriasxBCN Francina Vila.