Joan Laporta Senat

 (EFE) El jutge que investiga el cas Negreira ha rebutjat que el FC Barcelona acusi els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu perquè veu indicis que el seu dirigent actual, Joan Laporta, va actuar de forma “idèntica” en el seu mandat anterior i si no està investigat és per prescripció del delicte.

Així ho sosté el titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, en una interlocutòria en què desestima la petició del FC Barcelona de personar-se com a acusació particular només pel delicte d’administració deslleial —atribuït entre d’altres a Rosell i Bartomeu—, cosa que el magistrat entén com un “frau de llei”.

Els possibles delictes de Laporta ja han prescrit

No és admissible èticament que Laporta acusi els presidents Rosell i Bartomeu pel delicte d’administració deslleial, quan hi ha indicis més que sobrats que Laporta va cometre els mateixos fets que els presidents posteriors”, argumenta el jutge amb relació al pagament de “grans quantitats de diners” a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira.

El jutge remarca que, fins ara, no s’ha atribuït a Laporta la comissió de cap delicte en aquest cas, però aclareix que això no obeeix a “raons que s’atenguin a l’antijuridicitat” dels actes que va cometre en el primer mandat, “sinó per l’aplicació de les regles de la prescripció delictiva”.

En aquest sentit, subratlla que durant la primera etapa de Laporta com a president del FC Barcelona —entre el 2003 i el 2010— també es van efectuar pagaments a la família d’Enríquez Negreira a través de societats “interposades”.

“Per tant, la conducta de Laporta en aquest sentit és idèntica a la dels presidents posteriors”, insisteix el jutge, en referència a Rosell i Bartomeu.