Kings League

El projecte de la Kings League 2023 és ja una realitat. Aquesta “Lliga dels reis” es va presentar aquest dijous a Barcelona amb dos padrins d’excepció: Ibai LLanos i Gerard Piqué. Es tracta d’una competició de futbol real en què 12 dels més populars “streamers” a escala mundial lideraran 12 equips de futbol i el president de la Kings League serà el ja exfutbolista blaugrana Gerard Piqué mitjançant la seva empresa, Kosmos. Els partits es jugaran cada setmana fins a disputar en el tram final un play-off per designar el campió.

Quins seran els “kings” o els presidents dels equips de futbol

Els presidents seran “streamers” populars i en algun cas algun exfutbolista reconvertit a creador de contingut. Tots ells participen amb un escut, una roba d’equip i un nom propi:

The Grefg: president de Saiyans FC

David Cánovas és murcià i té 10,3 milions de seguidors al seu canal de Twitch i 17,7 milions al canal de YouTube. Fa més de 10 anys que es dedica a crear contingut per internet, és un dels “streamers” més seguits del món i gran aficionat al futbol. Té la residència fixada al principat d’Andorra.

Ibai Llanos: president de Porcinos FC

Ibai Llanos és el creador de la Balloon World Cup i confundador de KOI juntament amb Gerard Piqué, que aglutina 11 milions de seguidors a Twitch, 2.000 milions de visites a YouTube i actualment és considerat com una de les personalitats més influents del món, segons la revista ‘Forbes’. En diverses ocasions ha manifestat que és seguidor del Reial Madrid.

Spursito: president de Rayo Barcelona

Spursito és un “streamer” català molt aficionat al futbol, seguidor del FC Barcelona i també del videojoc FIFA. També va formar part del Mambo FC, un equip de youtubers. Ara serà la primera vegada que presideix un equip de futbol.

Juan Garnizo: president d’Aniquiladores

Juan Garnizo és colombià i és el creador de contingut llatinoamericà més seguit a Twitch, creador de KOI i amb un total de 9,3 milions de seguidors a Twitch, i amb gairebé cinc milions de seguidors a YouTube.

Kun Agüero: president de Kunisports

Sergio Kun Agüero s’ha situat amb molt poc temps com un dels “streamers” amb més èxit de l’actualitat, en un temps rècord ha arribat als 4,1 milions de seguidors al seu canal de Twitch. Futbolista argentí de màxim nivell, amb 500 gols a les espatlles i una trajectòria esportiva envejable —Atlètic de Madrid, Manchester City i Barça—, ara ocuparà el càrrec de president.

DjMaRiiO: president d’Ultimate Móstoles

DjMaRiiO és el youtuber més conegut en les connexions del videojoc FIFA, plataforma en què té vuit milions de seguidors. Té una llarga trajectòria com a creador de contingut i és merengue. És madrileny, de Móstoles.

Rivers: presidenta de PIO

Rivers és una “streamer” mexicana, fanàtica de l’equip de futbol del Chivas de Guadalajara i de Mèxic. Té dos milions de seguidors al seu canal de Twitch, 2,4 milions a TikTok i 1,7 milions a Instagram. És una apassionada del futbol, esport en què ha jugat de portera i de davantera.

Perxitaa: president de Troncos FC

Perxitaa té 2,3 milions de seguidors a Twitch i 2,5 milions a YouTube. Els seus “gameplays” de Minecraft i GTA són tot un èxit. És llicenciat en arquitectura i va jugar al futbol com a porter fins als 20 anys.

Adri Contreras: president d’El Barrio

Adri Contreras té el premi al tiktoker esportiu del 2021. Periodista esportiu que va treballar al programa conduït per Josep Pedrerol, ‘El Chiringuito’, té 2,6 milions de seguidors a TikTok.

Gerard Romero: president de Jijantes FC

Gerard Romero és un dels “streamers” catalans més populars. Amb passat radiofònic i esportiu a RAC1, és el fundador del canal de Twitch Jijantes, de temàtica esportiva. Romero és culer i és també especialista en fitxatges i informació del FC Barcelona, narrador de partits i autor de la famosa “haka” per celebrar cada nou subscriptor al seu canal.

xBuyer: president d’xBuyer Team

Amb 5,3 milions de seguidors a YouTube, xBuyer ja havia format un equip de futbol sala fa un temps. Aficionat al FC Barcelona, els seus “gameplays” de FIFA i reaccions a jugades de futbol són molt populars.

Iker Casillas: president d’1K

Iker Casillas és una de les bombes del campionat. Té 3,1 milions de seguidors a TikTok, l’exporter campió del món, d’Europa i exestrella del Reial Madrid no té experiència com a “streamer” i debutarà com a president.

Quan començarà la Kings League 2023?

La lliga començarà el mes de gener del 2023 i Barcelona serà la seu de tots els partits, que es podran seguir en línia pels canals dels “streamers” que s’enfrontin cada setmana i també pel canal oficial de Twitch de la Kings League 2023. La competició constarà d’11 jornades amb partits de curta durada i en format de futbol 7. Després de la fase regular, els equips capdavanters disputaran el play-off per ser el campió. Amb aquest format es vol potenciar l’espectacle i mostrar més detalls dels partits: els vestidors dels jugadors, com els entrenadors fan les xerrades amb els equips, etc.