Rincon Rival Espanyol

L’Espanyol s’enfrontarà al CD Rincón de la Victoria, de Màlaga, en la primera eliminatòria de la Copa del Rei. Es tracta d’un equip modest del grup 2 de la Divisió d’Honor Senior. Us expliquem les set coses imprescindibles que heu de saber d’aquest conjunt andalús. L’eliminatòria es disputarà el 12 de desembre a les 21 h.

Un poble prop de Màlaga

El CD Rincón és l’equip del poble amb el mateix nom. El Rincón de la Victoria es troba a 16 quilòmetres de Màlaga, té uns 50.000 habitants i quatre platges. De fet, és un gran centre turístic de la Costa del Sol. Els seus habitants es diuen “rinconeros”.

Un equip de poc més de 50 anys

El CD Rincón es va fundar el 1964, per tant, actualment té 58 anys d’història. No és doncs, un dels equips clàssics d’Andalusia.

L’Estadi per 3.000 aficionats

L’Estadi es diu Francisco Romero, i té una capacitat per a 3000 espectadors. La gespa és artificial.

Una categoria nova

El Rincón competeix a la Divisió d’Honor Senior, una categoria ideada per la Federació Andalusa de Futbol el 2015, i que va entrar en funcionament la temporada 16/17. Es tracta d’una divisió que està per sota de la Tercera i per sobre de la Primera Andalusa, per tant, la primera territorial.

Segon cop a la Copa del Rei

És el segon cop que competeixen a la Copa del Rei. La temporada passada ja van arribar a aquesta primera ronda i es van enfrontar amb l’Alabès, que va fer valer la superioritat imposant-se 0 a 2. Enguany, s’han classificat per la primera eliminatòria d’aquesta competició després d’eliminar el Montilla a la fase prèvia. El resultat va ser de 0 a 0 i el Rincón va passar als penals.

La Tercera Divisió, el seu topall

El CD Rincón ha arribat a jugar a la Tercera Divisió, la màxima categoria a la que ha participat. Ho va fer durant 4 cursos, entre les temporades 15/16 i la 18/19. Fins la temporada 2010/11 va estar jugant en categories regionals, va ser llavors que va pujar a la Primera Andalusa, i després de baixar de Tercera, s’ha mantingut a la Divisió d’Honor Senior aquests dos últims anys.

Líder invicte aquesta temporada

Aquesta temporada són líders de la categoria. Tenen 19 punts de 21 possibles, han guanyat 6 partits, n’han empatat un i no n’han perdut cap. A més, han marcat 15 gols i només n’han encaixat 3. Per tant, una temporada immaculada fins ara. Pepe Capitán amb 5 gols és el davanter centre referència.