Bartomeu

La directiva del FC Barcelona i la plantilla del primer equip han començat a negociar una rebaixa dels sous dels jugadors. La rebaixa salarial per la crisi del coronavirus afectaria els jugadors del primer equip, el femení, el Barça B, el Juvenil A i les seccions professional: bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala.

El club ha perdut diverses fonts d’ingresos

El club està estudiant els efectes econòmics que té i que tindrà l’aturada de les competicions. La falta d’ingressos dels drets televisius, del taquillatge i de tot el relacionat amb la botiga, les visites al museu i la restauració de dins les instal·lacions està reduint la liquiditat del club. La massa salarial dels esportistes representa  el 61% del pressupost, 642 milions d’euros (552 només del futbol). És aquí on la directiva vol centrar els esforços. La intenció és que els jugadors, sobretot, del primer equip acceptin una rebaixa important del sou. Cobrarien menys des del 13 de març i fins que tornin a l’activitat normal.

L’acord sembla inevitable

La voluntat de la Junta Directiva és arribar a un acord. Els jugadors també són conscients de la situació delicada que viu el club i sembla que estan disposats a rebaixar-se el sou. De totes maneres, ara el que s’està negociant és el percentatge, si per exemple per a tots els jugadors ha de ser el mateix i també per a les diferents seccions, o ha de ser diferent per a cada cas particular i individual. Les negociacions estan obertes i la intenció és arribar a un acord al més aviat possible.

Comunicat de La Liga per les sol·licituds d’expedients de regulació temporal d’ocupació

La Lliga, conscient que tots els clubs es veuen afectats econòmicament per l’aturada de la competició, ja ha comunicat que donarà suport a les accions que puguin emprendre els clubs per minimitzar la falta d’ingressos.

Els clubs europeus busquen solucions

Els principals clubs europeus busquen solucions als problemes econòmics que poden derivar del fet de no poder jugar. El Barça n’és un i, juntament amb la UEFA, buscarà en una futura reunió que les mesures siguin unànimes a tot el futbol europeu.