natacio coronavirus
@LENaquatics

La Federació Espanyola de Natació ha demanat al Govern espanyol que reconsideri el punt de vista adoptat oficialment en el darrer BOE en què diu que en la fase 1 encara no es podrà practicar esport aquàtic ni obrir les piscines pel coronavirus.

Els arguments del món de la natació

El món de la natació considera que el seu medi és un dels més segurs davant el coronavirus. Els clubs i les piscines tenen des de fa molt de temps unes normes molt estriques de desinfecció de les piscines i per això consideren que hauria d’estar permès nedar dins de la fase 1 del desconfinament. A més a més, la Federació explica que existeix un informe del CSIC que depèn del Miniesteri de Ciència i Innovació anomenat “Informe sobre la transmissió del SARS-CoV-2 en platges i piscines” del 5 de maig del 2020, que avala la seguretat del medi aquàtic precisament per l’ús des de fa anys d’agents desinfectants. Així ho explica el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena.

Què diu el BOE?

Els ciutadans en general que visquin en les zones geogràfiques de la fase 1 podrian fer ús de les instal·lacions esportives públiques i privades que estiguin a l’aire lliure i en el cas d’esportistes d’alt nivell (DAN), també els Centres d’Alt Rendiment. En tots els casos però, exclou els esports aquàtics en piscines. 

Els clubs de Barcelona esperen la resposta

Barcelona és la ciutat amb més incidència en la natació estatal: des de les piscines de petits clubs esportius fins als tradicionals Atlètic-Barceloneta, Barcelona, Sant Andreu, Poble Nou, Montjuïc, Horta, Kallípolis, Catalunya o Mediterrani, entre d’altres, on la natació és el pilar fonamental de la seva activitat.