La d’aquest diumenge al Parc del Fòrum ha estat una cursa especial. Ha estat la sisena edició del Correblau, una cita esportiva que ha reunit 1.000 participants i 200 famílies. La prova ha estat adreçada a donar “visibilitat” i per “reivindicar els drets de les persones amb autisme”, ha explicat Lídia Garcia, presidenta de l’Associació Aprenem Autisme.

La cursa ha tingut tres modalitats: de cinc i de 10 kilòmetres, i una altra per fer-la tot caminant. Els diners recaptats es destinen al projecte d’Aprenem Autisme, orientat a promoure la inclusió dels alumnes amb autisme. Segons l’associació, en els darrers set anys el nombre d’alumnes diagnosticats amb aquest trastorn ha crescut un 160 %.

L’any passat no es va poder celebrar la cursa, a causa de la pandèmia, per la qual cosa la d’enguany “era important per demostrar que les persones amb autisme poden participar, amb els suports adequats, en tots els espais on som tota la població”.

“Tenim el dia marcat al calendari”

Aquesta cursa propicia el retrobament de nois amb autisme, i també les seves famílies. Tant és així que “ho tenim marcat al calendari“, ha explicat Maria Hernández, mare d’un nen diagnosticat d’autisme. Detalla que “ell ja sap el que és el Correblau perquè veiem fotos d’altres anys”.

Òscar Sanjosé, pare d’un adolescent amb el mateix diagnòstic, també detalla que “sabia de què és la samarreta blava, i que veurem els amics que fa temps que no veiem”.

I, globalment, ha estat una festa col·lectiva en què, més enllà dels resultats, l’important per a molts ha estat ser-hi, participar-hi i demostrar quelcom tan senzill però necessari com que es pot.