Dissabte, 13 de novembre, ha estat el dia triat per tornar a gaudir del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Gimnàstica Rítmica – VII Copa Internacional de Catalunya. Aquesta és la 6a edició del trofeu i la competició triada per Natalia García per retirar-se de les pistes després de gairebé 20 anys dedicats a l’elit de la rítmica.

Les millors gimnastes del món es donen cita al Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron

A més de les representants espanyoles Noa Ros i Natalia García, s’ha pogut gaudir de les actuacions de les joves promeses russes Lala Kramarenko i Daria Trubnikova, campiones del món en categoria júnior. El cartell del torneig el completen en total 11 gimnastes de set països diferents, entre elles gimnastes olímpiques.

Actuacions de quatre modalitats diferents

Les esportistes s’han enfrontat de manera individual en quatre exercicis diferents: cèrcol, pilota, maces i cinta.

Lala Kramarenko ha estat la primera classificada en tots quatre elements. La seva compatriota Daria Trubnikova ha quedat en segon lloc. La italiana i també medallista olímpica Alexandra Agiurguculese s’ha endut la tercera plaça, la medalla de bronze.

L’exercici de Lala Kramarenko amb les maces:

L’exercici de Daria Trubnikova amb el cèrcol:

L’exercici d’Alessandra Agiuguculese amb la cinta:

Exhibicions d’altres gimnastes no participants en el trofeu

Els amants de la gimnàstica rítmica que avui han visitat el Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron han pogut veure durant el descans l’actuació d’Ángel Darío Rodríguez, campió d’Espanya en categoria sènior el 2020. També fora de competició, s’ha pogut gaudir de les coreografies de la gimnàstica rítmica inclusiva a càrrec del Club Sitges-Garraf.

L’exercici d’Ángel Darío Rodríguez amb les maces:

Natalia García s’acomiada entre llàgrimes del seu públic

Natalia García ha hagut d’esforçar-se molt per aguantar les emocions quan ha finalitzat el primer exercici amb el cèrcol. Amb una graderia totalment entregada, Natalia García s’ha acomiadat del seu públic, el barceloní, entre llàgrimes, després d’acabar l’últim exercici amb la cinta. García ha quedat en la sisena posició en l’última competició de la seva carrera professional.