El jugador del Molins de Rei de Primera Nacional Àlex Royo ha denunciat insults homòfobs per part del jugador de l’Horta Roger Brias. Royo explica que diverses vegades i amb el temps aturat Brias li ha dit: “Maricó, ets un maricó, sí, sí, tu”, amb els àrbitres al costat.

La denúncia d’Àlex Royo

La denúncia l’ha fet Àlex Royo a les xarxes socials i aquest és el text complet que ha penjat a Twitter:

Hola, Federació Espanyola de Natació, en el partit corresponent a la cinquena jornada entre el Molins de Rei i l’Horta de la Primera Divisió Nacional de waterpolo he patit un atac homòfob. En el tercer quart del partit, el jugador número 12 (Roger Brias), de l’equip rival, m’ha repetit diverses vegades amb el temps aturat: ‘Maricó, ets un maricó, sí, sí, tu’, amb l’àrbitre al costat (un company meu ho ha escoltat).

Jo com a persona obertament bisexual i fart de les reiterades agressions homòfobes que han succeït a l’esport, com en el cas del meu company Víctor Gutiérrez, he respost encarant-me amb ell. En aquest moment m’han separat, m’han canviat i m’he dirigit a l’àrbitre per explicar-li el que havia succeït. La seva resposta ha estat que callés i que deixés de protestar. El partit ha seguit amb total normalitat.

Pocs minuts després, en un temps mort m’he dirigit a l’entrenador de l’altre equip per explicar-li el que havia succeït i ell m’ha respost: ‘Tranquil, ara parlo amb ell’. El jugador ha seguit jugant tot el partit amb total normalitat. Un cop ha acabat el partit, el jugador s’ha dirigit a mi donant-me la mà i demanant-me perdó.

Tot seguit m’he dirigit a la taula arbitral per parlar amb ells. En arribar-hi un dels àrbitres de taula de la Federació Catalana de Natació m’ha demanat que em calmés i ha tret importància al fet. Just després els he demanat que posessin el succeït a l’acta del partit, i una altra àrbitra de la taula m’ha dit: ‘I què vols que hi posi?’, amb to irònic. En aquest moment un dels àrbitres de camp m’ha dit que no poden posar res a l’acta i jo li he preguntat què faran. Ell m’ha respost: ‘No podem fer res, i com no marxis d’aquí el que posarem a l’acta serà la teva expulsió’. La meva resposta ha estat: ‘Sou còmplices del que ha succeït’, i he marxat.

Sembla increïble que el partit hagi continuat sense més ni més. M’he sentit molt sol davant d’aquesta agressió. Horrible la passivitat de tots. Espero que això no quedi aquí i que la Federació Espanyola de Natació faci alguna cosa.

Si escric això és perquè estic fart. Tots ens escalfem i diem coses fora de lloc, però tant el col·lectiu LGTBQI, el feminista i els col·lectius racistes porten molts morts a sobre per culpa d’aquests tipus de pensaments.

Faig aquesta publicació ja que no denunciar aquesta agressió aniria en contra dels meus principis i valors.

I sí, soc maricó, i amb orgull”.

La resposta de la Federació Espanyola de Natació

La Federació Espanyola de Natació ha reaccionat a la denuncia d’Àlex Royo i informa que tot i que no consti a l’acta del partit demana al Comitè de Competició que ho investigui.

El Molins de Rei dona suport a Àlex Royo

El Molins de Rei, club d’Àlex Royo, ha fet un comunicat en el qual rebutja els insults homòfobs i dona suport al seu jugador.

L’Horta condemna qualsevol actitud homòfoba

La Unió Esportiva d’Horta en un comunicat penjat a les xarxes socials expressa la seva condemna enèrgicament a qualsevol actitud homòfoba, xenòfoba i racista que atempti contra els valors del respecte, la tolerància i la igualtat.

A més, informa que des del club han iniciat un expedient informatiu sobre els fets succeïts.