La gimnasta terrassenca Natalia García ha escollit el VI Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – VII Copa Internacional de Catalunya per retirar-se de la competició als 27 anys. Era una decisió que venia meditant des de l’esclat de la pandèmia de la covid i cada vegada la tenia més clara. L’esportista catalana no va poder acomiadar-se durant els JJOO de Tòquio com era la seva intenció, ja que no va obtenir la puntuació necessària per classificar-se. D’aquesta manera va decidir que la millor opció per cloure la seva etapa professional era la cita del TICB, a la seva ciutat. García ja va guanyar la quarta edició del trofeu l’any 2017 en una final molt ajustada.

Tota una vida dedicada a l’elit de la rítmica

Amb nou anys es va començar a entrenar al CAR de Sant Cugat, escola de formació que ja no ha deixat. Natalia García es retira de l’alta competició després de dedicar 18 anys de la seva vida a entrenar-se i competir al màxim nivell. I així, justament, gairebé 20 anys més tard, ha aconseguit ser la millor gimnasta catalana dels últims temps i una de les millors representants espanyoles arreu del món.

Tanca una etapa, però en comença una de nova plena de projectes

L’any 2020, l’àvia de García va patir un ictus que la va deixar en cadira de rodes. Natalia García no ho va dubtar i va ajudar la seva àvia en el procés de recuperació i rehabilitació. Tot va ser gràcies a l'”stretching”, una disciplina que combina moviment i coordinació. Gràcies a això, la seva àvia ha pogut tornar a caminar. Els plans de Natalia García són, doncs, desenvolupar el que ha batejat com el Natt Stretching i obrir la seva pròpia escola a la ciutat de Barcelona.

Els exercicis de Natalia García al TICB