Una dona de 87 anys ha estat la primera víctima mortal del coronavirus a Catalunya. La mort s’ha produït aquest divendres a un quart de quatre de la tarda a l’Hospital Germans Trias i Pujol. Segons ha explicat el responsable de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, la pacient presentava una “patologia prèvia” i “no havia viatjat a cap de les zones de risc”. El Departament de Salut investiga ara si prèviament havia tingut contacte amb una persona contagiada.

La cap d’Urgències de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Anna Carreras, ha explicat que la pacient va ingressar a urgències del centre sanitari aquest dijous al matí amb “un quadre greu” de símptomes clars: pneumònia bilateral, febre elevada i inestabilitat hemodinàmica. Segons ha dit Carreras, va donar positiu a la prova del covid-19 i, tot i el tractament i els esforços de l’hospital, la víctima finalment ha mort.

El Departament de Salut també ha explicat que en les darreres hores s’han diagnosticat nou casos més de coronavirus a Catalunya.