Aquesta Marató serà la més internacional de la història. En total, hi estaran representats 107 països diferents, d’estats tan exòtics com Saint Christopher i Nevis, Swazilàndia o l’Afganistan. El país estranger amb més representats és França, amb un total de 2.137 corredors, seguit del Regne Unit (1.232) i Itàlia (559). Els corredors d’altres nacionalitats representen gairebé la meitat dels participants.

Pel que fa al nombre d’inscrits, aquest any prendran la sortida 17.465 atletes, un 2 % més que en l’edició del 2018, quan en van ser 17.123. Per tant, parlem d’una certa estabilització de la inscripció que, tot i això, queda una mica lluny del rècord de la prova de l’any 2016, quan es van superar els 20.oo0 corredors.

Inscripció femenina

Una de les dades destacades de la Marató és la participació femenina, que, tot i baixar un 3 % respecte a l’any passat, fa que la prova es consolidi amb un 20 % com la Marató amb més percentatge femení de tot l’estat.

Nou recorregut més ràpid

Una de les novetats d’aquest any és el canvi de recorregut, que permetrà que sigui més ràpida i que es pugui intentar batre el rècord masculí de la prova, de Jackson Kotut (dues hores set minuts i 30 segons) vigent des de l’any 2010. Aquest canvi permetrà que els atletes d’elit, però també els corredors populars, puguin superar les seves marques.