El Gremi de Restauració de Barcelona ha valorat de manera negativa l’ajornament del saló Alimentaria 2020, un altre damnificat per l’alarma del coronavirus.

Tot i que Alimentaria té un 70 % de públic nacional, ha pesat més el risc que suposava per a la fira la presència de 45.000 persones provinents de 156 països (un 30 % dels assistents al saló).

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallerols, ha afirmat que “estem davant un cop molt dur“, i ha alertat que la temporada alta del sector “està en risc“, ja que la crisi provoca “inestabilitat” a les portes de Setmana Santa, i quan el marge de guanys del sector sol ser ja “molt reduït“. Ara bé, Pallerols veu positiu que no s’hagi cancel·lat el saló.

La suspensió d’Alimentaria 2020 és una preocupació més per al sector de la restauració, que ja es va veure directament afectat per la cancel·lació del Mobile World Congress el mes passat. Per ara, Fira de Barcelona manté en el calendari tant el Saló de l’Ensenyament com el B-Travel, que se celebran aquest mateix mes de març.