(ACN) Més d’un centenar de professionals sanitaris d’arreu de Catalunya estan aïllats a casa de forma preventiva perquè han estat en contacte amb persones a qui se’ls ha confirmat la malaltia de covid-19, segons han confirmat fonts del Departament de Salut. Les persones aïllades han de restar durant 14 dies al seu domicili, on se’ls fa un seguiment per si presenten símptomes de la malaltia. En total hi ha 500 persones en confinament a Catalunya per coronavirus.

Un dels hospitals amb professionals aïllats és l‘Hospital Germans Trias i Pujol, segons han confirmat a l’ACN fonts del centre, que també han remarcat que aquest fet no està afectant el funcionament del centre, que a treballa amb total rendiment. A Catalunya hi ha actualment 37 casos de coronavirus confirmats.

Recomanen no visitar residències

Salut recomana que qualsevol persona que tingui febre o símptomes respiratoris i hagin viatjat a zones de risc per coronavirus no visiti les residències de Catalunya. Entre d’altres mesures, també s’aconsella regular el nombre de visites dels familiars.

Entre altres mesures, s’ha acordat fer un control del registre de visites a cada residència, amb l’objectiu de facilitar i agilitzar el seguiment de contactes en cas de possibles positius de coronavirus.