Club Natació Catalunya - local de la platja del Somorrostro

El local del Club Natació Catalunya a la platja del Somorrostro tancarà de manera indefinida. Així ho ha anunciat el club, després que l’Ajuntament i l’Estat no hagin arribat a cap acord per renovar-ne la concessió.

El CNC explica que aquest fet és “totalment aliè” a la seva responsabilitat i que durant mesos els responsables del local han treballat perquè el consistori trobés una solució a aquest desenllaç, que finalment ha arribat. Malgrat tot, el club es mostra interessat a mantenir el contacte amb el govern municipal per oferir possibles alternatives a la zona i que garanteixin la presència del CNC a la zona.

El tancament suposarà l’acomiadament de vuit treballadors que el club no recol·locarà enlloc, segons han explicat els professionals del local, que van conèixer la notícia fa tot just una setmana. Segons les mateixes fonts la clausura és imminent, a l’espera de rebre el burofax de tancament. De fet, aquest cap de setmana serà probablement l’últim que estarà obert.

A més dels treballadors del restaurant, el tancament també afectarà els socis del club: que no podran utilitzar els vestidors i dutxes del local situat davant de la platja.

L’Ajuntament vol renovar el passeig Marítim

Ara, la Junta Directiva seguirà l’evolució futura de l’ús dels locals de la zona. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per tancar discoteques del passeig marítim com Pachá, Shoko i Carpe Diem. Actualment aquest passeig és titularitat de l’Estat, però abans de les eleccions municipals del 2019 el govern municipal va informar que consistori i Estat van arribar a un acord per traspassar la gestió a l’Ajuntament.

L’objectiu és dotar la zona de més equipaments per ampliar, per exemple, les instal·lacions del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Els locals d’oci nocturn ja van expressar el rebuig contra aquesta mesura.

Per altra banda, el nou govern municipal ha anunciat també la voluntat de canviar els usos d’un espai a prop del passeig Marítim: el Port Olímpic, on també es vol eliminar l’oci nocturn.