El Torneig d’Històrics del 2019 ja té un semifinalista. El Badalona s’ha classificat per la final de diumenge després de superar el Vilassar per 3 a 1. La segona semifinal enfronta el Terrassa i el Martinenc des de les 18.30 h.

El Badalona, primer finalista

El Badalona ha anat per feina i s’ha avançat al primer minut de joc. Hugo Esteban no ha desaprofitat la badada defensiva dels vilafranquins i ha fet pujar l’1 a 0. El segon ha arribat al quart d’hora de partit. Chema Moreno ha guanyat l’esquena a la defensa i ha ampliat diferències. Una diana que ha acabat amb una petita picabaralla entre el golejador i el central Amantini però que no ha passat a majors. Durant tota la primera meitat, el Badalona ha fet palesa la seva superioritat i Hugo Esteban ha fet el tercer just abans del descans. En 45 minuts, els de Juanma Pons ja havien aconseguit el bitllet per la final. Però els del Penedès han posat emoció al matx amb el 3 a 1 de Xavi Civil després d’una errada de la defensa badalonina. Coses de la pretemporada. El marcador, però, ja no s’ha mogut més i el Badalona lluitarà per revalidar el títol per tercera temporada consecutiva.

Morales satisfet amb l’equip

El porter del Badalona, José Miguel Morales, s’ha mostrat satisfet amb la feina de l’equip, especialment a la primera meitat. El porter ha fet èmfasi en la preparació física i ha tret importància a la calor.

Amb set Històrics, el Badalona és l’equip que més n’ha guanyat. El Badalona es va classificar a la primera jornada del torneig després d’empatar amb el Júpiter i guanyar el Sant Andreu per la mínima. El seu rival, Vilafranca va guanyar per la mínima el Vilassar i va empatar amb el Lleida a la segona jornada.

El Terrassa aconsegueix el passi als penals

La segona semifinal ha estat molt més igualada. El Martinenc no només s’ha defensat bé davant un Terrassa de categoria superior i que aspira a pujar a Segona B, sinó que a més a més, s’ha avançat al marcador. Lucas Viña s’ha fet el gol en pròpia porta al minut 13. La resposta egarenca ha arribat a mans de Sergi Arranz. El davanter del Terrassa ha rematat tot sol al segon pal un quart d’hora després. Arranz suma 4 gols en aquest Torneig d’Històrics i va directe cap al pitixitxi. La calor i l’excés de minuts han començat a fer acte de presència i el ritme ha baixat molt. A la represa, Coro ha estat a punt de fer el segon amb una falta directa que a punt ha estat d’empassar-se Víctor Cócera. El partit ha entrat en una fase ensopida fins que Kilian ha posat emoció. El jugador del Terrassa ha fet un parell de bones jugades que han estat a punt de significar el 2 a 1. Amb els de Xavi Molist abocats a l’atac, el Martinenc ha tingut la seva als minuts finals. Lladó ha estat a punt de fer batre el porter egarenc però Joel Cañavera ho ha evitat sota la línia. Finalment el partit ha anat als penals i allà el Terrassa ha estat superior.

El nou Terrassa de Xavi Molist, clar aspirant a fer ascens a Segona B, va aconseguir classificar-se a la tercera jornada després d’empatar amb el Sants i passar per sobre de l’Horta amb un 4 a 0. De la seva banda, el Martinenc, únic supervivent de Primera Catalana, va ser l’últim a aconseguir el bitllet per a les semifinals. Els diables van ser els millors de la quarta jornada després d’empatar amb el Granollers i superar l’Hospitalet.

Galeano i Joel valoren el matx

Fernando Galeano ha reconegut que l’hora de l’enfrontament i la càrrega de partits ha fet que els hi costés una mica més. Pel que fa a Joel Martínez, ha deixat clar que els tres partits en tres dies han suposat un esforç extra però que l’equip ho agrairà quan comenci la temporada oficial.