Messi sanció Conmebol

Leo Messi ha rebut una dura sanció per part de la Conmebol que li impedirà jugar amb la selecció Argentina durant tres mesos. La Confederació Sud-americana de Futbol va fer pública una sanció que agafa vigència aquest 3 d’agost i que s’estén fins al pròxim 3 de novembre. Aquesta inhabilitació temporal és producte de les declaracions de Messi després del partit que el va enfrontar amb Xile en què es disputava el tercer i quart lloc de la Copa Amèrica 2019.

“No podem ser part d’aquesta corrupció”

Leo Messi va sortir molt calent a la roda de premsa postpartit després que l’expulsessin amb una vermella directa per una suposada picabaralla amb el xilè Gary Medel. L’astre argentí, visiblement molest, no es va mossegar la llengua i va dirigir les seves queixes a la Conmebol. Messi, va decidir no assistir a l’entrega de premis en senyal de queixa perquè, segons ell “no hem de ser part d’aquesta corrupció”.

Els partits que es perdrà

Aquesta sanció farà que Messi es perdi les dues properes cites FIFA. Uns partits, que això sí, seran amistosos de preparació. Així doncs, Messi no podrà jugar contra Xile, Mèxic i Alemanya,  ni contra Portugal, si finalment es disputa aquest matx vers la selecció de Cristiano Ronaldo. La part positiva és que Leo Messi sí que podrà disputar tota la fase de classificació per al Mundial de Qatar del 2020, que començarà el març del 2022. Exceptuant, això sí, el primer partit, ja que haurà de complir sanció per la targeta vermella que va veure davant Xile. D’altra banda, s’ha de sumar una sanció econòmica de 50.000 dòlars.