Open Arms

L’oenegé Open Arms continua busca un port segur on poder atracar el vaixell que des de dijous porta a bord 124 persones rescatades al mar Mediterrani en els últims dies. Poques hores després de l’anunci d’aquests nous rescats, el Govern italià ja ha alertat que si el vaixell amb els refugiats entra en aigües d’aquest país s’exposen a rebre multes de fins a 50.000 euros. El Govern espanyol també ha advertit Open Arms que actuï d’acord amb els convenis internacionals i la normativa estatal.

Per això, el líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha reclamat aquest dissabte que l’Ajuntament i el Port de Barcelona actuïn. Afirma que s’ha d’anar més enllà de la simple denúncia pública i que cal interpel·lar el govern espanyol i gestionar l’arribada dels refugiats. 

Maragall reclama que l‘Ajuntament, el Port de Barcelona i la Generalitat es coordinin per gestionar l’arribada del vaixell d’Open Arms. I retreu el silenci institucional.

L’Ajuntament recorda a Maragall el conveni de col·laboració ja existent

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha contestat a Ernest Maragall recordant-li que l’Ajuntament ja té un conveni de col·laboració amb Open Arms, que es tradueix en 500.000 euros. “Per salvar vides fer tuits no és suficient, quan vulguis, en parlem” li ha retret Serra a Maragall.

La Generalitat ja ha ofert els seus ports

La proposta arriba després que el president de la Generalitat, Quim Torra, posés a disposició d’Open Arms els ports de Catalunya “davant de les situacions de bloqueig com l’actual”. En una piulada dirigida a l’organització i al seu fundador, Torra assegurava que els ports catalans “sempre estaran a la seva disposició”. El president de la Generalitat va afirmar aquest divendres que aquest és el compromís del Parlament i que compta amb el consens de la ciutadania catalana.