BARTOMEU
@FCBarcelona_cat

Tot i que encara és impossible saber quan serà, ja que la propagació del coronavirus encara no està controlada, la Lliga ha començat a dissenyar un pla per a quan els equips puguin tornar als entrenaments.

Garantir la seguretat

La Lliga ha elaborat un protocol de tornada al treball, segons ha informat la Cadena COPE. Els equips és clar que necessitaran una fase de readaptació als entrenaments. Primer de tot s’ha de garantir la seguretat tant de jugadors i cossos tècnics dels clubs com dels seus familiars més propers, a més dels treballadors que estiguin en contacte amb els jugadors durant els entrenaments.

La Lliga estableix quatre punts

El protocol consta de quatre fases:

  1. Prèvia/preparació d’entrenaments
  2. Entrenaments en solitari
  3. Entrenaments en tres grups de vuit jugadors
  4. Entrenaments col·lectius

En aquest pla que ha dissenyat la Lliga es recomana un mínim de 15 dies d’entrenaments abans de tornar a la competició. També es recomana que l’equip estigui aïllat a l’hotel de concentració o a les seves instal·lacions en una ciutat esportiva, on només podria accedir personal autoritzat.

Tota la plantilla, el cos tècnic i les persones que hi convisquin s’hauran de realitzar la prova del coronavirus 72 hores abans de tornar als entrenaments. Per finalitzar aquest protocol informa que els jugadors només podran entrenar-se, anar a jugar i estar als seus domicilis o habitacions. I en el cas que es conegui el positiu per coronavirus d’un jugador, es recorrerà a l’aïllament total i tot el grup haurà de realitzar-se la prova de detecció.