Coronavirus plays

Un dramaturg proposa un monòleg i un actor el representa. Fins aquí podria semblar una situació normal en l’univers teatral, però no ho és. El dramaturg escriu un text sobre el confinament que l’actor interpreta i el comparteix en una gravació en línia. No hi ha reunions presencials, ni trobades al voltant d’un cafè, és el teatre del confinament. Aquesta és la proposta teatral del dramaturg Jordi Casanovas amb l’etiqueta #coronavirusplays, que ja disposa de la participació de dramaturgs com Marta Buchaca o Guillem Clua, que va susprendre les funcions de ‘Justícia’ a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya per culpa del coronavirus.

Diferents autors i autores ja han enviat més de 40 textos teatrals a #coronavirusplays i set de les propostes han estat representades per actors i actrius des de casa seva només amb una càmera web. Les peces tracten sobre la situació actual de confinament. Per exemple, la dramaturga, Blanca Bardagil, ha escrit un text sobre la febre del paper higiènic i ja l’ha interpretat l’actriu Laura Bernis i també l’actriu Aida Moré.

Guillem Clua

El Teatre Nacional de Catalunya va susprendre les funcions de ‘Justícia’, de Guillem Clua, i va retornar 8.000 entrades per culpa del coronavirus. Actualment, l’autor està treballant amb els actors de l’obra ‘Smiley, després de l’amor’, una història que és la seqüela d’uns dels èxits de Guillem Clua, ‘Smiley, una història d’amor’. L’autor utilitza les noves tecnologies per parlar amb els seus actors i preparar l’obra per poder estrenar-la el 13 de maig al Club Capitol. Però també ha trobat temps en el seu confimanent per escriure un text per #coronavirusplays.

Marta Buchaca

Marta Buchaca és una autora teatral i guionista catalana. És autora d’una extensa carrera teatral amb obres com Litus (Sala Flyhard, Teatre Lliure, 2012), Losers (Sala Villarroel, 2014, Teatro Bellas Artes, 2015) o més recentement Rita (Sala Beckett, 2019).

Alícia Gorina

Alícia Gorina va estrenar a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya l’obra ‘Solitud’, de Víctor Català, però també va susprendre funcions com a conseqüència de l’alerta sanitària. La directora escènica no ha participat directament en #coronavirusplays, sinó que ho ha fet la seva filla de 12 anys.

Roger Torns

Seguint la proposta de Jordi Casanovas a Twitter, l’actriu Alba Josa ha decidit gravar el text de Roger Torns.

Alejo Levis

Alejo Levis és director de cinema i teatre però també ha escrit ‘El tiempo inmóvil’, ‘LifeSpoiler’, juntament amb Marc Angelet, i ‘Inmortal’ protagonitzada per Bruno Oro.

Marc G. de la Varga

El dramaturg i guionsita Marc G. de la Varga que ha escrit diverses obres com ‘Xarnegos’ i el ‘El niño de la tele’, proposa el text ‘Serenitat’.

Silvana Pérez i Gemma Charines

La dramaturga Silvana Pérez Meix ha escrit ‘Teleadoración’ que ja ha representat l’actriu Gemma Charines.

Gabi Ochoa

El dramaturg Gabi Ochoa ha penjat el seu text ‘Una teoría’. Ochoa ha escrit diverses obres al llarg de la seva carrera com ‘Mi camiseta, tus zapatillas, sus vaqueros’ i el 2010 va crear la companyia ‘El Punto G’.

Jorge Naranjo

El guionista i director Jorge Naranjo que ha treballat a televisió (Los hombres de Paco, Impares i Buenafuente) i cinema (Casting I, II i III) ha escrit dues peces curtes.

Biel Duran

L’actor Biel Duran també s’ha sumat a la iniciativa amb ‘Per què no vens?’

Jumon Erra

Jumon Erra és actor, director i dramaturg i forma part de la companyia La Danesa.

Toni Cabré

El dramaturg i guionista Toni Cabré ens proposa una peça per tota la família, ‘Jugant en Família’.

Therkas Teatre

La companyia de teatre Therkas Teatre dirigida per Esther Lázaro ha proposat un text per #coronavirusplays.

Audelí Arnau

Llicenciat en Art Dramàtic, tècnic superior en integració social i actor. Audelí Arnau proposa ‘La trucada’.

Ángel Manzanares i Maria Calvet

Virginia Burgos i Karlos Tarajano

Virginia Burgos ha escrit el text ‘No hay mal…’ que ha representat Karlos Tarajano.

Xavier Sanjuán

Xavier Sanjuán és dramaturg i guionista i ha escrit ‘Família’.

Inge Martín

Inge Martín és una actriu nascuda a Bilbao que acumula una vintena de muntatges teatrals.

Aida Moré

L’actriu Aida Moré ha interpretat diversos textos proposats com aquest d’Anna Biosca.