MIGUEL ÁNGEL RUIZ, guanyador Open 2011 "Un poco dificultoso en el último tramo. No sabía que era tan cuesta arriba, ya me habían avisado que en los últimos dos quilómetros había una pendiente muy considerable no?" MERITXELL SOLER, guanyadora Open 2011 "Bé, m'hi he trobat molt molt bé. Feia un temps perfecte i molt bé. Volia fer marca i l'he feta o sigui que perfecte."

El corredor marroquí, establert a Santa Coloma de Gramenet, Ilias Fifa (FC Barcelona) ha traspassat la línia dels 9.800 metres amb un temps de 30’05”. Ho ha fet gairebé per sorpresa, en desbancar amb un gran esprint el gran favorit, Josphat Kiprono Menjo, que va guanyar les tres edicions anteriors. Tot i així, el kenyà manté la quarta millor marca mundial en 10 km, un temps de 27’04” amb què va tancar la darrera Cursa dels Bombers de Barcelona. Fifa havia guanyat les dues edicions anteriors de la Jean Bouin en la categoria Promesa.

També d’Etiòpia, la corredora de 21 anys Frehiwat Goshu ha finalitzat la mateixa modalitat -la cursa internacional- de la Jean Bouin amb un crono de 22’07”. Goshu, que ja va guanyar la Mitja Marató de Madrid i va ser medalla de bronze dels 3.000 metres en el Mundial Júnior 2008, ha encapçalat el recorregut de 6.635 metres frec a frec amb la seva compatriota Aminba Denboba. La corredora de Palència Marta Domínguez ha entrat tercera amb una marca de 22’53”, a tretze segons de Denboba.