Federació cinc canvis
La Comissió Delegada de la Federació Espanyola de Futbol ha aprovat que es puguin fer cinc canvis de jugadors per partit en lloc dels tres permesos fins ara. La mesura és excepcional i afecta totes les categories estatals.

La Federació dona llum verda als cinc canvis

Els cinc canvis, que tenien el vist-i-plau de la Lliga, es podran fer en tres moments determinats del partit, amb l’objectiu principal de protegir els jugadors. Amb el retorn a la competició, si finalment l’evolució de la pandèmia del coronavirus ho permet, el calendari serà més atapeït i també la temperatura serà més alta, per tant, la possibilitat de fer cinc canvis protegirà els futbolistes davant possibles lesions. A més, durant els partits també es podran fer pauses perquè els jugadors puguin hidratar-se.

Els equips podran convocar fins a 23 jugadors cada partit, fins ara només es podia 18. L’objectiu també és poder protegir els futbolistes davant el calendari tan farcit de partits que tindran.

La FIFA també hi dona el vist-i-plau

La FIFA també ha aprovat poder fer els cinc canvis durant un partit de manera transitòria. El màxim organisme del futbol mundial ha anunciat que l’IFAB, que és l’òrgan encarregat de modificar el reglament, ha decidit donar llum verda als cinc canvis de manera provisional. La intenció és protegir els futbolistes.

Paco Seirul·lo, reticent

El cap de metodologia del FC Barcelona va dir fa uns dies a Catalunya Ràdio que ell no tocaria res perquè “si fas cinc canvis, augmenta el risc de lesions, més participants, més risc. Potser surt un jugador per la lesió d’un altre, ho fa sense escalfar-se bé i pot haver una altre lesió”, indica Paco Seirul·lo, una de les referències en la preparació física de l’esport espanyol.