Els responsables dels Europeus de waterpolo, WP2018BCN, que es van disputar aquest estiu a Barcelona consideren que van ser un èxit tant en àmbit esportiu com organitzatiu. Tres mesos després de disputar-se la final masculina, els organitzadors han fet balanç.

Les xifres de WP2018BCN

Els responsables dels europeus de waterpolo de Barcelona han fet un balanç positiu de la competició. El director del campionat, Eugeni Ballarín, ha donat una sèries de xifres que afirmen l’èxit del campionat. Econòmicament, WP2018BCN ha generat un romanent de 67.461 euros, ja que el pressupost inicial d’ingressos era de 5.986.879 i ha acabat sent de 5.919.418. Aquests diners seran retornat a les institucions públiques que van participar econòmicament en els europeus: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Piscines Bernat Picornell
@wp2018bcn

Pel que fa a la venda d’entrades, el ticketing va ser de 26.483, el que representa uns ingressos de 292.726 euros. Unes xifres que, segons Ballarín, compleixen amb les expectatives inicials.

La part esportiva dels europeus de waterpolo

En àmbit esportiu, es pot considerar que els Europeus de waterpolo de Barcelona va ser molt bo. La selecció espanyola masculina va disputar la final contra la tot poderosa Sèrbia, campiona olímpica actual, i va perdre a la tanda de penals després d’acabar el partit amb empat a set.

Selecció espanyola masculina WP2018BCN
@wp2018bcn

Pel que fa a la selecció femenina, l’equip de Miki Oca va aconseguir el bronze després de guanyar la selecció d’Hongria a la final de la consolació. En semifinals, les espanyoles van perdre contra Grècia.

Selecció espanyola femenina WP2018BCN
@wp2018bcn

L’entorn de Barcelona 2018

Els membres del comitè organitzador de WP2018BCN també han volgut destacar totes aquelles activitats paral·leles que es van fer durant els 15 dies que van durar els 33ens campionats europeus de waterpolo. D’una banda, s’ha remarcat la implicació dels clubs de la ciutat durant els Europeus. Moltes instal·lacions van ser seus per als entrenaments de les 28 seleccions participants.

També hi ha hagut una menció especial per al HaBaWaBa, el campionat per categories infantils que es va disputar a l’inici dels Europeus i que va ser tot un èxit de participació amb més de 600 nens i nenes de 40 equips de nou països diferents.

Un altre dels aspectes que van sorprendre durant els Europeus van ser les diverses activitats que es podien fer al voltant de les piscines Picornell. Una de les més celebrades va ser el mural amb els millors jugadors de cada jornada i que, dia a dia, anava canviant l’aspecte de l’entrada principal de les instal·lacions.

En Wopit també passa balanç

En Wopit, la mascota de WP2018BCN, també ha estat present a l’acte. La mascota, que mesos abans dels Europeus ja donava a conèixer els mateixos i que durant tots els partits va animar les grades de les Picornell, va ser una de les grans estrelles del campionat fora de la piscina.

Wopit, la mascota de WP2018BCN
@wp2018bcn

El llegat de WP2018

L’exits dels europeus ha fet que des de l’Ajuntament de Barcelona, la Federació Espanyola i la Federació Catalana de Natació s’estigui estudiant noves propostes de cara a un futur pròxim. De moment, es planteja la possibilitat que Barcelona aculli la final a 8 de la Champions League de waterpolo, l’any 2022; o la final a 4 de l’Eurolliga femenina, a Sabadell.