És en Wopit, la mascota dels campionats d’Europa de waterpolo de Barcelona 2018. Una pilota amb casquet que ha repartit amor per la grada. Abraçades per aquí, fotos per allà. Un somriure hipnòtic que no ha contagiat els jugadors. Els vallesans estaven concentrats abans de la final. I també els mariners, que s’han vist sorpresos en el primer quart. El Terrassa s’ha avançat per 1 a 0 i Chus Martín no les tenia totes. Però el guió ha patit un gir esperat.

La maquinària de l’Atlètic-Barceloneta ha carburat amb la batuta golejadora de Blai Mallarach. L’11 dels de Chus Martín ha clavat quatre gols. Ha estat molt ben acompanyat per Felipe Perrone, que ens ha deixat la seva qualitat amb una vaselina finíssima. Les estrelles marineres brillaven i fins i tot l’àrbitre s’ha hagut de posar les ulleres de sol.

El Terrassa ha topat una vegada i una altra amb Miquel Linares, mentre que el Barceloneta mantenia les diferències en el marcador. La final estava sentenciada i ja només faltava veure l’entrega de trofeus. Blai Mallarach ha rebut l’MVP però no ho ha fet sol. Avui si passava alguna cosa fora de l’aigua, en Wopit volia estar present. La mascota ha presenciat la imatge més repetida dels últims anys: l’Atlètic Barceloneta aixecant un títol.