Mikel Azparren, tècnic UE Sant Andreu

Quan un entrenador arriba al càrrec s’acostuma a dir que té 100 dies perquè es valori la seva feina. En el cas de Mikel Azparren, s’han superat amb escreix. El tècnic del Sant Andreu ha superat els 100 dies i els 100 partits. Contra el Calahorra, Azparren va arribar al centenari com a entrenador.

Els 100 partits en xifres

El centenar de partits que Mikel Azparren ha viscut a la banqueta quadribarrada han estat entre Lliga, Copa del Rei i Copa Catalunya. A Tercera, el tècnic ha dirigit l’equip en 89 ocasions, vuit han estat a la Copa Catalunya i tres a la Copa del Rei. Precisament, el partit número 100 va ser a la Copa amb l’eliminació del Calahorra i la classificació per als setzens de final contra l’Atlètic de Madrid. Per tant, el matx d’aquest cap de setmana contra la Pobla de Mafumet ha estat el 100+1 del tècnic.

Mikel Azparren, tècnic UE Sant Andreu

El balanç d’Azparren

Dels 100 partits a la banqueta, el navarrès ha aconseguit guanyar-ne 49, gairebé un 50 per cent dels disputats. 32 han acabat amb empat i la resta, 19, han estat derrotes. Pel que fa al balanç de gols, l’equip n’ha aconseguit 139 a favor i només 78 en contra.

Històric de Mikel

Mikel Azparren va seure per primera vegada a la quadribarrada el 28 d’octubre del 2015 per substituir Manolo Márquez i fins a l’arribada de Joan Esteva. Va ser un partit contra el Rubí que va acabar amb golejada.

Mikel Azparren, tècnic UE Sant Andreu

Un cop acabada la temporada 2014-2015, Joan Esteva no va continuar i Mikel Azparren va ser l’escollit per la directiva andreuenca per fer-se càrrec del primer equip del Sant Andreu. Des de l’aleshores, el tècnic ha renovat dues vegades amb el club. La primera va ser l’abril del 2017 i l’última, el mes de maig.