L’Espanyol ha girat full de derrota en el debut a la Lliga davant el Sevilla i ha tornat a obrir el llibre de la Lliga Europa que li ha donat tantes alegries aquest estiu.

L’al·licient que tenen els jugadors i els aficionats periquitos per disputar novament una fase de grups de l’antiga UEFA, fa que pagui la pena tot l’esforç esmerçat des que va començar la pretemporada més exigent des dels temps de la recordada Intertoto.

Caldrà esperar fins dijous que ve al vespre, (el Zorya-Espanyol es jugarà a les 19 h) per saber si l’Espanyol entrarà en el sorteig de la Lliga Europa de divendres dia 30. Fora de casa els de David Gallego han guanyat el Lucerna (0-3), i 1-3 l’Stjarnan islandès, bons precedents que caldrà seguir davant el Zorya.

1a part amb gol en contra (0-1)

El Zorya ha començat pressionant molt amunt, la qual cosa ha sorprés l’Espanyol. Els periquitos han reaccionat amb dues accions abans dels 10 minuts de Wu Lei i de Granero que ha refusat el porter Shevchenko.

Al quart d’hora una centrada des de l’esquerra de Dídac Vilà l’ha rematat fora el Chucky Ferreyra. L’equip de David Gallego començava a inquietar la defensa ucreinesa però els visitants de tant en tant feien visites a l’àrea de Diego López.

Als 18 minuts Ander Iturraspe ha hagut de marxar del camp amb una lesió a l’espatlla esquerra. L’ha rellevat Marc Roca.

Al minut 38 ha arribat el primer gol. L’ha fet Vladislav Kochergin en culminar una bona acció atacant i combinativa visitant amb un xut sec i ajustat al pal esquerre de Diego López que ha batut el porter gallec.

Els periquitos han reaccionat i han tingut un parell d’aproximacions en dos minuts que ha avortat el defensa Cherverko.

El contracop dels Zorya era molt perillós i Kabaiev ha posat a prova la porteria espanyolista als 43 minuts.

2a part de domini total espanyolista

A la represa Víctor Sánchez ha entrat per Dídac Vilà i de seguida l’Espanyol ha posat en problemes Shevchenko. Especialment Wu Lei al travesser als 51 minunts. Al cap de sis minuts l’empenta local ha donat resultat quan Ferreyra ha rematat una centrada de Puado (1-1).

Els periquitos s’ho han cregut i han aconseguit mantenir a ratlla el Zorya gràcies a una gran pressió en el camp contrari.

Javi López ha tingut una bona oportunitat als 68 minuts, moment en que ha sortit al camp el “Monito” Vargas per Javi Puado.

Als 74 minuts penal a favor de l’Espanyol  per mans d’un defensa que Shevchenko ha aturat a Esteban Granero. Els blanc i blaus no han aprofitat la jugada per fer un punt d’inflexió al partit.

Però al cap de res, Javi López ha tingut recompensa al seu esforç i ha marcat el 2 a 1 en una incursió per la banda dreta (2-1) a un quart d’hora per al final.

Faltava el gol del Monito, que ha arribat als 81 minuts, (3-1). El nou ídol de l’afició ha retallat dins l’àrea i ha fet un gol molt maco.

Bona trajectòria europea del Zorya

Els ucrainesos han arribat a la tercera eliminatòria prèvia de la competició continental després d’eliminar el Buducnost de Pogdorica montenegrí (global 4-1) i el CSKA de Sòfia búlgar (global 2-1).