Victòria de l'Espanyol contra el Getafe
@RCDEspanyol

El RCD Espanyol ha guanyat al Getafe per 1 a 0 en una jornada crucial per mantenir-se en la Lliga la temporada que ve. El gol de Joselu de penal ha sigut suficient per sentenciar l’enfrontament. Els blanc-i-blaus, que feia vuit partits que no aconseguien la victòria, se situen en la divuitena posició amb 31 punts. Ara, el conjunt de Luis García s’haurà de veure les cares contra el Sevilla, Barça, Rayo Vallecano, Atlètic de Madrid, València i Almeria.

L’Espanyol s’avança al marcador

El públic era conscient en tot moment de la transcendència d’aquest partit, i així ho ha demostrat animant des de l’inici. Els blanc-i-blaus han sortit molt intensos fent un bon joc associatiu per crear perill. El Getafe, en canvi, s’ha mantingut tancat al seu camp intentant buscar el contraatac, però quan tenia la pilota de seguida la perdia gràcies a una atenta línia defensiva que estava molt ben col·locada i un Pacheco excels. La primera ocasió clara dels pericos ha arribat al minut 24, quan Braithwaite ha xutat a boca de canó a les mans de Soria. El rebot ha anat a parar als peus de Nico, però Soria ha tornat a refusar la pilota. Finalment, Joselu ha encetat el marcador al minut 38, aprofitant un penal causat per unes mans d’Aleñà.
Els de Luís García se’n van al descans amb un solitari gol de Joselu tot i gaudir d’oportunitats per eixamplar el resultat, però un David Soria s’ha convertit en el salvador del conjunt madrileny.

Els blanc-i-blaus aconsegueixen tres punts d’or

A la represa, l’ofensivitat dels dos equips s’ha anat igualant de mica en mica i ambdós han tingut ocasions per marcar, però no han sigut massa perilloses. Els de Luís García, malgrat ser superiors, no han mantingut el clar domini del primer temps. Al minut 67 l’ha tingut Nico Melamed. El noi del planter blanc-i-blau ha rematat de cap a boca de canó un centre Pedrosa, però l’ha bloquejat Soria una altra vegada. L’enfrontament s’ha convertit en un conjunt d’anades i tornades, però cap d’elles s’ha materialitzat en gol. La més clara l’ha tingut Puado al minut 88, amb un mà a mà amb el porter, que l’ha aconseguit refusar. Pel que fa als de Bordalás, les ocasions que han no han sigut perilloses, ja que han anat o desviades o han sigut aturades per Pacheco.
Amb aquest resultat, l’Espanyol se situa 18è en la classificació amb 31 punts i manté les opcions intactes per continuar a la màxima categoria del futbol nacional.