El Barça ha guanyat l’Sporting Club de Huelva per 3 a 0 i les jugadores blaugrana s’han proclamat campiones de Lliga en el retorn d’Alexia Putellas després de la lesió. Un títol que els ha lliurat el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luís Rubiales, i que la capitana Alexia Putellas ha pogut aixecar davant de tota la gent que ha omplert el Johan Cuyff.

Les blaugrana són superiors i obtenen el premi del gol

Revolució en l’onze titular de Jonatan Giráldez per jugar contra l’Sporting Club de Huelva. Cap de les jugadores que ha saltat a la gespa del Johan Cruyff va ser titular en el darrer partit que van jugar les blaugrana contra el Chelsea al Camp Nou. Un equip que ha dominat el joc des de l’inici i en els primers 15 minuts de joc el conjunt andalús gairebé no ha sortit del seu camp. El Barça ha arribat en diverses ocasions a la porteria de Mersnik. Claudia Pina ha xutat fora després d’una centrada de Crnogorcevic. Salma Paralluelo també ha gaudit de dues oportunitats. Però cinc minuts abans del descans, Claudia Pina ha fet un llançament de falta i Laia Codina ha rematat dins l’àrea ajustat al pal dret de Mersnik. La portera de l’equip d’Antonio Toledo no ha pogut fer res i ha pujat el primer gol de les blaugrana al marcador. Amb aquest 1 a 0 s’ha arribat al descans.

El Barça tanca el partit a la segona part

Només començar la segona part, les blaugrana han tingut dues ocasions, una primera de Claudia Pina i un altre de Salma Paralluelo, tots dos xuts han marxat fora per poc. El segon gol de les blaugrana i que sentenciava el partit ha estat de Jana Fernàndez, que ha fet un gran xut des de fora de l’àrea. L’Sporting ho ha provat en una contra al minut 72 però la pilota ha acabat a les mans de Cata Coll. A 12 minuts per finalitzar el partit la graderia del Johan Cruyff ha començat a cridar, “campiones, campiones!“. Les blaugrana han buscat el tercer i aquest ha arribat en el darrer minut de joc de les botes d’Oshoala, que amb un toc amb la punta de la bota ha superat Mersnik. Llavors ha caigut un aiguat sobre la gespa del Johan Cruyff que no ha aigualit la festa de celebració del títol de lliga.

El retorn d’Alexia Putellas

Al minut 60 de joc, s’ha desfermat l’alegria en els 5.289 seguidors que han omplert el Johan Cuyf perquè Alexia Putellas ha sortit de la banqueta per escalfar. 10 minuts més tard Jonatan Giráldez ha cridat a la millor jugadora del món per entrar a la gespa per jugar i a la grada han tornat els crits d'”Alexia, Alexia!”. Però ha estat al minut 74 quan hi hagut l’esclat de gloria més gran de la tarda amb aplaudiments i crits d’alegria amb el retorn d’Alexia Putellas. Un retorn que s’ha produït després de gairebé 10 mesos fora dels terrenys de joc i només entrar a la gespa s’ha posat de nou el braçal de capitana.