Presentada la 110a edició de la Copa Nadal
CN Barcelona

La 11o edició de la Copa Nadal ha tancat les inscripcions i ho ha fet amb la segona xifra de participants més alta de la història. El 25 de desembre hi haurà 370 nedadors al Portal de la Pau per nedar en una prova que enguany arriba a la 110a edició.

110 edicions i 112 anys de vida

El 19 de gener del 1908, el Club Natació Barcelona organitzava el Campeonato, una prova que es considera la primera edició de la Copa Nadal. Aquella competició la va guanyar Edwald Poeschke, seguit de Bernat Picornell i Leopoldo Lafuente.

Des del triomf de Poeschke fins a la victòria l’any 2018 de Guillem Pujol i Laura Rodríguez han passat 109 edicions i enguany, la Copa Nadal arribarà a la 110a edició. Per la Laura Rodríguez, nedadora del CN Barcelona, “tornar-hi a participar és una satisfacció i poder tornar a guanyar, tot i que serà difícil, és un gran repte”.

Presentació Copa Nadal 110a edició
CN Barcelona

Altres noms propis de la prova

La Copa Nadal ha tingut durant els més de 100 anys molts noms propis i nedadors que han inscrit el seu nom al la llista de guanyadors amb lletres d’or. Parlem de Dani Serra, nedador amb més edicions guanyades, 10; o Carme Soriano, la nedadora que més n’ha aconseguit, amb un total de 6. També destaquen el del nedador més veterà, Ramon Tresens, que, amb 88 anys, tornarà a llençar-se aquest any a les aigües del Port. També ho farà Jordi Casas, que és el nedador que més cops hi ha participat de manera consecutiva amb un total de 66 vegades.

Els premis i la Fundació Itinerarium

En la 110a edició de la Copa Nadal, el Club Natació Barcelona manté el recorregut dels 200 metres amb un gir a una boia situada a 100 metres de la sortida, que serà també l’arribada de cadascuna de les cinc categories (absoluta, menor, infantil, persones amb discapacitat i popular) que hi participen.

Enguany, el premi per als campions absoluts en categoria masculina i femenina serà de 250 euros, mentre que els tres primers classificats de cada categoria també tindran guardó.

A més, i com des de fa sis anys, el Club Natació Barcelona col·labora amb la Fundació Itinerarium utilitzant la tipografia de l’Anna Vives a tots els cartells de la Copa Nadal i als casquets i bosses dels nedadors.

Anna Vives (Fundació Itinerarium) i Bernat Antràs (CN Barcelona) a la presentació 110a edició Copa Nadal
CN Barcelona

Enguany, i com a novetat, els nedadors que hi participin no cal que tinguin la llicència federativa.

Els campions dels últims anys

any guanyador guanyadora
 
2018 Guillem Pujol Laura Rodríguez
2017 Guillem Pujol Judit Navarro
2016 Guillem Pujol Judit Navarro
2015 Guillem Pujol Anna Godoy
2014 Guillem Pujol Aida Bertran
2013 Dani Serra Aida Bertran

Els horaris de les proves

  • 11 h Primera sèrie: menors, infantils i persones amb discapacitat
  • 11.15 h Segona sèrie: màsters A-B-C masculins
  • 11.30 h Tercera sèrie: màsters A-B-C-D i E femenins i D-E  masculins
  • 11.45 h Quarta sèrie: absoluta masculina i femenina
  • 12 h Cinquena sèrie: popular