carassa nadal fira santa llúcia 2022

Sabeu què és la Carassa de Nadal? Segur que sí! És aquella mena de capgròs amb cara de pocs amics que segurament heu vist moltes vegades en celebracions nadalenques i que ve de fa molts i molts anys enrere. Doncs bé, la Carassa té el seu paper principal durant les festes de Nadal 2022 i, molt especialment, a la Fira de Santa Llúcia, espai on es passeja i escup caramels diversos dies coincidint amb l’obertura d’aquesta fira.


Nadal 2022 a Barcelona: Què fer?
Aquí trobaràs moltes activitats que es fan per celebrar Nadal a Barcelona! T’hi apuntes?

Carassa de Nadal a la Fira de Santa Llúcia: com és?

Normalment són unes passejades divertides, per seguir amb cercavila, durant les quals aquesta criatura, atenció!, escup caramels per la boca!


Quan surt la Carassa?

Les sortides seran a les 12 h. a la Fira de Santa Llúcia

  • Dissabte 3 i diumenge 4 de desembre
  • Dissabte 10 i diumenge 11 de desembre
  • Dissabte 17 i diumenge 18 de desembre

Trenets de Nadal a Barcelona aquest 2022: tots els trens de barri per les festes | MAPA

Diada dels Costums i les Tradicions | dissabte 10 de desembre | Fira Santa Llúcia

El dissabte 10 de desembre es celebra la 29a Diada dels Costums i les Tradicions amb l’actuació de l’Esbart Català de Dansaires i una sortida especial de la Carassa.

Programa:

11 h – Presentació de les activitats de la Diada
11.05 h – Inici de la Diada amb el Ball d’Homenatge, a càrrec de dos dansaires de l’Esbart Català de Dansaires
11.08 h – Actuació de l’Esbart Català de Dansaires (secció infantil i juvenil) amb Danses i balls d’hivern i de cicle nadalenc.
11.45 h – Titelles de nadal: ”Conte de Nadal” per la companyia de Titelles Sebastià Vergés.
12 h – Inici del cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona, amb llançament de caramels, per tot el recinte de la Fira i barri Gòtic.
12.35 h – Lliurament del guardó de Firaire d’honor al grup de teatre de carrer ELS COMEDIANTS, que celebren el seu 50è aniversari.
12.45 h – Danses de Nadal, amb l’Escola SOM-HI DANSA de Barcelona


Llums de Sant Pau 2022 per Nadal a Barcelona: Entrades, preus i dates al Recinte Modernista
T’oferim una guia completa dels Llums de Sant Pau 2022 amb entrades, preus, dates i horaris de l’espectacle de Nadal a Barcelona


Fes cagar el tió a Barcelona aquest Nadal
Aquí trobaràs tots els horaris

Una mica d’història sobre la Carassa

La Carassa és un gegantó lligat a les celebracions nadalenques de la ciutat de Barcelona. Representa un sarraí (una tribu d’àrabs de la part occidental d’Aràbia o del Sinaí) que tira caramels per la boca i es desplaça amb rodes.

Antigament, les carasses eren figures col·locades sota l’orgue de les esglésies i els sistema mateix de la figura els feia bellugar els ulls i treure llaminadures per la boca. Els nens es posaven a sota i arreplegaven tots els caramels que podien. A mitjan segle XX es van suprimir pel xivarri que es feia a les esglésies i també perquè s’interpretava com a fet xenòfob i racista.

L’any 1988 es va recuperar novament la imatge d’una carassa a la ciutat gràcies a la Coordinadora de Colles de Gegants i de Bestiari de Ciutat Vella. Actualment la podeu veure sempre a La Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2).


Pistes de gel a Barcelona pel Nadal 2022: On fer patinatge sobre gel durant les festes?
Consulta quines pistes de gel hi ha a Barcelona pel Nadal 2022! Algunes obriran per primera vegada


Notícies del Nadal 2022